Pasta carbonara ‘Nduja
Pasta carbonara kennen we allemaal en iedereen heeft zijn eigen versie. Want maak je hem nu wel of niet met room? Voor de Italianen is dit als vloeken in de kerk en ik kies dan ook voor de klassieke optie met ei en Parmezaanse kaas. Maar, ik geef wel een twist aan het recept. Carbonara maak je met pancetta, maar deze vervang ik dus nu door de ‘Nudja. Deze pasta is romig en pittig, heerlijk!
Zo maak ik deze fantastische pasta:

Pasta carbonara ‘Nduja
Ingrediënten
- 3 el 'Nduja
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram Parmezaanse kaas
- 3 eidooiers
- 1 ei
- Peper en zout
- Half pak spaghetti
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti al dente (volgens de verpakking).
- Bak de ui in een koekenpan.
- Bak vervolgens ook de ‘Nduja en de knoflook mee.
- Voeg twee tot drie grote scheppen kookwater toe aan het ‘Nduja mengsel totdat er een saus ontstaat.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus.
- Meng in een bakje de Parmezaanse kaas en de eieren.
- Zet het vuur uit en voeg het eimengsel toe.
- Roer dit goed door totdat er een smeuïge pasta ontstaat.
- Maak het af met nog wat extra geraspte kaas.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.