Het maken van de ijskoffie is kinderlijk eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is uiteraard koffie, melk en veel ijs. Ik gebruik voor de koffie een espresso, maar je kunt gebruiken wat jij lekker vindt. Door de hoeveelheid melk die hierin gaat, mag het best een wat sterker bakje zijn.
Tips voor deze ijskoffie
Voor de iced latte begin je met het toevoegen van ijs in je glas. Vul het tot de nok toe. Daaroverheen komt de melk en als laatste voeg je de espresso toe.
Wil je je ijskoffie echt superkoud hebben? Doe alle ingrediënten dan in een cocktailshaker met veel ijsblokjes. Shake goed en zeef daarna in een glas. Zo is je iced latte gekoeld én nog steeds sterk, want de ijsblokjes blijven achter in de shaker.
Wil je wat smaakjes toevoegen? Dit is ook heel lekker met bijvoorbeeld karamelsiroop, vanillesiroop, kokossiroop of wat je zelf maar lekker vindt.

Iced latte – ijskoffie voor warme dagen
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 espresso
- 100-150 ml volle melk afhankelijk van formaat van je glas
- Veel ijsblokjes
Extra’s
- Karamelsiroop
- Vanillesiroop
- Kokossiroop

Bereidingswijze:
Instructies
- Neem een mooi glas en vul dit eerst tot de rand met ijsblokjes.
- Giet hierover je melk.
- Top als laatste met de espresso en eventueel met een siroop naar keuze.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.