Paddenstoelenragout

Paddenstoelseizoen bij uitstek is natuurlijk de herfst. En daarmee ook het ideale seizoen om eens los te gaan met het maken van een eigen paddenstoelenragout.

Ideaal want je kunt dan makkelijk zelf uitkiezen welke paddenstoelen je graag wilt gebruiken.

In dit recept ben ik uitgegaan van wilde paddenstoelen en wat kastanjechampignons die ik nog had liggen. Wat je uiteindelijk gebruikt maakt niet zoveel uit. Wel voor de smaak, maar kies gewoon jouw favoriete paddenstoelen uit.

Gek op paddenstoelen? Maak dan ook eens de pizza met paddenstoelen.

Paddenstoelragout

Paddenstoelenragout

Paddenstoelenragout

4.42 van 102 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 4 pasteibakjes
  • 400 gram gemengde wilde paddestoelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm blaadjes er af gerist
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 250 ml paddestoelenbouillon afgekoeld
  • 20 gram verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Maak de paddestoelen schoon en snijd in reepjes/blokjes.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook, tijm en paddestoelen toe en bak tot ze geslonken zijn. Laat uitlekken in een zeefje en vang het vocht op.
  • Maak de ragout door de boter te smelten. Voeg de bloem toe en bak, onder voortdurend roeren, een paar minuten rustig aan.
  • Voeg het uitlekvocht van de paddestoelen toe, roer goed door tot het is opgenomen. Voeg dan in 3 delen de paddestoelenbouillon toe. Zorg dat het goed is opgenomen voor je de volgende scheut toevoegt en zorg dat er geen klontjes in zitten.
  • Roer de paddestoelen met ui, knoflook en tijm door de ragout en breng op smaak met peper en zout. Roer als laatste de fijngehakte peterselie erdoor.
  • Warm de ragoutbakjes even op in de oven en serveer met de warme paddenstoelenragout erin.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.