Ovenschotel met worst en witte bonen

Ovenschotel: favoriet bij iedereen

Een ovenschotel is bij uitstek geschikt voor drukke dagen, en kun je zelfs al eerder bereiden. Deze keer maak ik er één met worst en witte bonen. De saucijzen kun je kiezen naar smaak. Rund, varken of gekruid? It’s up to you! Liever vega? Dan laat je de worst weg, of gebruik je vegetarische worstjes of vega gehakt.

De witte bonen hebben een romige smaak en zijn qua structuur iets steviger dan bruine bonen. Het zijn ontzettend goede vleesvervangers en geven dit gerecht een extra bite. Indien je nog geen ovenschaal in huis hebt, is deze ovenschaal van Sola Profi-Chef een echte aanrader! Het is een set van twee, en gemaakt van 100 procent aardewerk. 

Ben je net zo gek op een ovenschotel als ik? Neem hier dan eens een kijkje voor nog meer lekkere ovengerechten

Ovenschotel met worst en witte bonen

Ovenschotel met worst en witte bonen
Totale tijd1 uur 20 minuten

Ovenschotel met worst en witte bonen

4.17 van 36 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 kg kruimige aardappels in stukken
  • zout en zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 tl zoet gerooktepaprikapoeder
  • 500 g passata
  • 1 klein blikje tomatenpuree van 70 g
  • 1 groot blik witte bonen van 800 g uitgelekt
  • 100 ml melk
  • 400 g saucijzen naar keuze in plakken
  • 300 g diepvries doperwtjes ontdooid
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bereidingswijze: 

  • Zet de aardappels in een laag koud, gezouten water op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en doe de worstplakjes in de pan met het gerookt paprikapoeder. Bak rondom goudbruin en voeg aan het einde de knoflook toe. Voeg de passata en tomatenpuree toe en laat 10 minuten rustig inkoken. Voeg de witte bonen toe en laat nogmaals 10 minuten pruttelen. Proef de baked beans en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de oven op 200 °C. Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en laat ze even uitdampen. Voeg de melk toe en stamp tot puree. Breng de puree op smaak met zout en peper. Doe de baked beans en doperwtjes in een ovenschaal en roer door elkaar. Schep de aardappelpuree erop, spreid uit tot een egale laag en trek er als je zin hebt een patroontje in met een vork.
  • Strooi de belegen kaas eroverheen en bak de ovenschotel 20-30 minuten in de oven, tot de aardappelpuree goudbruin is.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.17 from 36 votes (35 ratings without comment)