Ontbijtbagel met kaas & ei

Begin de dag met een bagel

Bagels zijn dus echt de queens van het ontbijt. Of lunch. Of brunch. Of gewoon… wanneer je maar trek hebt in iets goddelijks tussen je kiezen. Zo’n stevige, goudbruine ring met een chewy bite, daar kan een sneetje brood toch nooit tegenop? Of je ‘m nu belegt met cream cheese en zalm (klassiekertje!) of juist gaat voor een dikke laag avocado, ei, bacon of zelfs iets zoets… met een bagel kun je alle kanten op.

Het mooie is: je voelt je instant New Yorker als je zo’n unit naar binnen schuift. En da’s precies de vibe waar we van houden. Lekker royaal beleggen, beetje messy mag best, en vooral: volop genieten. Want met bagels geldt maar één regel: meer is meer.

Begin de dag met Uniekaas

Ja, die bagel eet je natuurlijk niet zonder beleg. Op de ontbijtbagel vind je alle essentiële ontbijtingrediënten: ei, ontbijtspek, avocado en natuurlijk kaas. Ik kies altijd voor Uniekaas en voor deze bagel ga ik voor de jong belegen variant. Die jong belegen is écht zo’n alleskunner. Zo uit het vuistje, op een broodje, maar ook heerlijk om te laten smelten op bijvoorbeeld een pasta. Ja, het is een favoriet. Net als deze ontbijtbagel. Alle smaken die je nodig hebt, zitten erop. Romige avocado en ei, zoute spek en die volle kaas. Wil je de dag met een beetje pit beginnen, doe er dan nog een beetje sriracha op.

uniekaas ontbijtbagel kaas miljuschka

Cheesy

Kaas maakt je blij, ja écht! Kaas maakt je écht blij. Het klinkt misschien cheesy, maar het is bewezen uit een studie. Zo activeert kaas het beloningscentrum in je brein. Een studie van de University of Michigan (2015) toont dat aan. Dat is waarom mensen zeggen: ‘Ik kan echt niet stoppen met kaas eten’. Het is dus niet alleen een gevoel, het is zelfs biochemisch ondersteund. En dan nog een leuk weetje. Een kleine Franse studie laat zien dat mensen die kaas hadden gegeten tijdens een sociale gelegenheid zich minder geremd en meer betrokken voelden, waarschijnlijk door het geluksgevoel dat kaas kan opwekken. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, kan het toch bijdragen aan de charme van kaas op feestjes. Kom maar door met die borrelplank!

Meer kaas recepten voor ontbijt en lunch?

Ik heb samen met Uniekaas een superleuk en vooral heel lekker receptenboekje gemaakt vol lekkere ontbijt en lunch recepten. Ja, natuurlijk allemaal met kaas. Het boekje vind je hier.

uniekaas ontbijtbagel kaas
Totale tijd10 minuten

Ontbijtbagel met kaas & ei

Het beste ontbijt
Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Benodigdheden

  • Keukenpapier
  • pannenlikker
  • Grote spatel

Ingrediënten

1 portie
  • 2 plakken jong belegen Uniekaas
  • 2 eieren
  • 30 ml volle melk
  • 0,5 avocado
  • 1 bagel
  • 3 plakken ontbijtspek
  • 10 gr roomboter
  • Zout
  • Peper
Uniekaas display miljuschka

Bereidingswijze: 

  • Klop de eieren los met de melk. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de avocado in heel dunne plakken. Snijd de bagel open.
  • Bak het spek aan beide kanten krokant in een koekenpan zonder boter of olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit de boter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel erin. Roer heel even met een pannenlikker door het ei, maar stop met roeren voordat het gaat stollen.
  • Leg de bagel met de open kanten naar beneden op het ei. Bak tot de bovenkant bijna gestold is.
  • Draai met behulp van een grote spatel het ei met de bagel om. Vouw de uithangende stukken ei naar binnen en leg er de plakken kaas op. Leg het spek en de avocado op de kaas en vouw de bagel dicht.
Uniekaas display miljuschka tosti

Tip!

Als het omdraaien van het ei met de bagel samen lastig gaat, of als je geen grote spatel hebt, kun je ook gewoon de bagel beleggen met ei, kaas, spek en avocado.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.