Omgekeerde nut roast met pompoen

Omgekeerde nutroast met pompoen
Totale tijd1 uur 30 minuten

Omgekeerde nutroast met pompoen

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 Personen
  • 2-3 el honing
  • 1 pompoen geschild en zaden verwijderd
  • 4 el olijfolie
  • 2 prei in halve ringen gesneden
  • 500 g kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 2 eieren
  • 3 sneetjes zuurdesembrood fijn gehakt
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • 50 g hazelnoten grof gehakt
  • 100 g pecannoten grof gehakt
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 takje rozemarijn naaldjes fijn gehakt
  • handjes salie fijn gehakt
  • 30 g platte peterselie fijn gehakt
  • 30 g dragon fijn gehakt
  • 50 g boter
  • Zout en peper

Bereidingswijze: 

  • Bekleed een springvorm met bakpapier, op de bodem en wanden. Verdeel de honing gelijkmatig over de bodem van de springvorm en zet apart.
  • Snijd de helft van de pompoen in 1 cm dikke plakken (halve maantjes), bewaar tot later. Snijd de andere helft in kleine blokjes van 2 cm.
  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de prei en pompoen blokjes tot de prei zacht en glazig is en de pompoen iets gekleurd, ca 8 minuten. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur tot al het vocht verdampt is.
  • Voeg de knoflook en het vijfkruidenpoeder toe en bak het geheel nog 2 minuten .Breng alles op smaak met zout en peper.
  • Breek de eieren in een grote mengkom en klop ze los met een vork. Voeg het gehakte brood toe en meng goed tot al het brood met ei is bedekt. Giet het pompoen-champignon mengsel in de kom met ei en brood (bewaar de pan, die heb jezo nodig voor de pompoen). Voeg als laatste de gehakte noten, sinaasappelrasp, rozemarijn, salie, peterselie en dragon toe en meng alles goed door elkaar. Laat 15 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 190 C.
  • Smelt de boter in de pan en voeg de pompoenplakjes toe. Zorg dat de pan niet te vol zit. Bak ze in 3-4 minuten goudbruin, draai ze dan om en bak ze nog een paar minuten aan de andere kant. Haal ze uit de pan en leg ze dicht tegen elkaar op de bodem van de springvorm op het laagje honing
  • Schep het pompoen-noten mengsel op de pompoen en druk het lichtjes aan. Bak 45 minuten in een oven van 190 C. Dek de bovenkant af met folie als hij te bruin wordt (een beetje kleur is goed). Laat het 10-15 minuten afkoelen in de vorm, keer
  • Laat het 10-15 minuten afkoelen in de vorm, keer het dan voorzichtig om op een plat bord en verwijder het bakpapier. Maak af met mooie takjes rozemarijn of blaadjes salie en serveer meteen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Omgekeerde nutroast met pompoen
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.