Omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm

Omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm maken

Om de omeletrolletjes te maken kluts je de eieren in een kom los. Je kunt hier alleen peper en zout aan toevoegen maar je kunt het ook aankleden met wat extra kruiden. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde Italiaanse kruiden of gebruik verse basilicum of peterselie. De keus is genoeg!

Ook heel lekker is het om er nog wat extra specerijen aan toe te voegen. Denk aan bijvoorbeeld wat gerookte paprika of wat tabasco als je houdt van pittig.

Om de omeletrolletjes te maken bak ik van de 6 eieren 3 dunne omeletten. Deze laat ik even afkoelen op een bord en besmeer ze dan met een dun laagje light mayonaise. Afhankelijk van waar ik zin in heb mix ik de mayonaise soms met wat chipotle peper. Zo lekker en pittig wordt het dan!

Ik beleg ze vervolgens met een paar plakjes rosbief, geraspte wortel en wat veldsla en rol ze voorzichtig straks op.

Omeletrolletjes miljuschka

Omeletrolletjes meenemen voor onderweg

Je kunt ze nu natuurlijk gewoon eten, maar je kunt ze ook heel makkelijk meenemen voor onderweg. Ik snij ze hiervoor in stukken van een paar centimeter zodat het hapklare snacks worden die je zo in een broodtrommeltje kunt stoppen.

Omeletrolletjes miljuschka
Totale tijd15 minuten

Omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm

4.25 van 64 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 6 eieren
  • Peper
  • Zout
  • 1 tl olijfolie
  • 3 el Mayonaise licht en romig
  • 50 gr veldsla
  • 50 gr geraspte wortel
  • 150 gr rosbief
  • Alternatief: gerookte zalm

Bereidingswijze: 

  • Neem een ruime kom en klop hierin de eieren los met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en doe hier de helft van het eiermengsel in.
  • Bak tot de bovenkant gaar is en laat dan voorzichtig op een bord glijden om af te koelen. Bak de tweede omelet en laat ook deze afkoelen.
  • Zodra de omeletten afgekoeld zijn, besmeer je ze met de licht en romig mayonaise en je belegd ze met de rosbief, veldsla en wortel en je rolt ze zo strak mogelijk op.
  • Ga je ze later eten rol ze dan strak op in plastic folie en bewaar in de koeling tot gebruik. Snij in ongeveer 4 stukken om te serveren.
  • Als alternatief voor de rosbief is dit ook erg lekker met gerookte zalm.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 182kcalKoolhydraten: 3gProteine: 17gVet: 11gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 269mgNatrium: 745mgKalium: 297mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 3339IUVitamine C: 22mgCalcium: 151mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.