Mosterd citroendressing

Mosterd citroendressing

In dressings draait het om balans – zoet, zuur, zout, bitter – het moet elkaar goed aanvullen. In deze dressing zorgt de citroen voor de frisheid en de mosterd voor de pit. Ik gebruik de citrusvrucht graag, omdat het een zware maaltijd direct wat lichter kan maken. Daarnaast is het frisse zuurtje enorm lekker in combinatie met de grove mosterd. De mosterd is verantwoordelijk voor de pit en bindt de dressing. Hierdoor passen de verschillende smaken nog beter samen. Hoe je deze mosterd citroendressing maakt? Dat lees je hieronder. 

Wat maakt deze mosterd citroendressing zo lekker?

Het geheim zit ā€˜m in de balans. De scherpe mosterd en het frisse citroensap worden afgerond met een romige olie en een klein beetje zoet. Die combi zorgt ervoor dat het overal bij past: van een simpele groene salade tot gegrilde groente, gebakken vis of zelfs over je lunchbowl. Het geeft pit zonder te overheersen, en frist alles direct op.

mosterd citroendressing

Zelf een dressing maken? Zo makkelijk is het!

Klaar met die kant-en-klare flessen vol onuitspreekbare ingrediƫnten? Dan is dit jouw nieuwe go-to: een zelfgemaakte mosterd citroendressing die binnen 2 minuten op tafel staat. Frisser dan fris, pittig van de mosterd en met net dat zuurtje van citroen waar je salade van opveert. Eerlijk? Je wilt nooit meer anders.

Shake it

Dat overgieten van mengkom naar pot is helemaal niet handig, vaak resulteert dat in een grote klieder bende. Ik vind het daarom fijn om mijn dressing te maken in een leeg brandschoon potje. Hiervoor kun je bijvoorbeeld jouw lege pindakaas of jam pot gebruiken. Alle ingrediĆ«nten stop je er in, even shaken alsof je de beste bartender ooit bent, Ć©n dan heb je een heerlijke frisse dressing. Het fijnste is dat je deze ook nog eens heel lang kunt bewaren in de ijskast, tot wel zes maanden. No effort!

 
mosterd citroendressing
Totale tijd10 minuten

Mosterd citroendressing

4.04 van 31 stemmen
Printen

Ingrediƫnten

  • 200 ml olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • 2 el honing
  • 4 el grove mosterd
  • 1 citroen
  • 100 ml balsamico
  • zout
  • peper
  • 4 el augurken sap uit pot

Bereidingswijze: 

  • Schenk de olijfolie en de balsamico in de glazen pot.
  • Voeg de honing, de grove mosterd en de mayonaise toe.
  • Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Rasp de citroen en voeg de citroenrasp toe aan het mengsel. Snijd vervolgens de citroen doormidden en knijp het sap uit. Voeg toe aan het mengsel.
  • Schenk het augurken sap bij het mengsel.
  • Sluit de pot en shake alles goed door elkaar. Je kunt de dressing tot 6 maanden bewaren in de ijskast.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Wil je meer weten over dressings? Lees dan ook het artikel ‘alles over dressings‘. 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.04 from 31 votes (30 ratings without comment)