Mini cheesecakes met Lion
Stel je voor, een bite-size romige no-bake cheesecake met daardoor stukjes Lion, pindakaas en daarbovenop nog een toefje slagroom, een flinke drizzle karamelsaus Ʃn nog een Lion. Loopt het water je al in de mond? Nou, mij absoluut. Er is toch niets lekkerder dan dit. Het leuke aan het feit dat het mini cheesecakes zijn, is dat dit de ideale gebakjes zijn voor een verjaardag, feestje, brunch Ʃn natuurlijk de feestdagen. Het is toch een plaatje?
Lekker met Lion
Ik ben al jaren fan van Lion en ik kom er dus terwijl ik dit schrijf achter dat een Lion je wilde kant onthult en doet je brullen van plezier, nu weet ik dus eindelijk waar dat na al die jaren vandaan komt, want dat past helemaal in mijn straatje. En verder ben ik gewoon dol op de combinatie van chocola, karamel en krokante granen. Ja, je merkt het al. Het is gewoon echt mijn favoriete reep en dat zal het blijven ook.

Heel veel cheesecakes
Kortom, in dit recept stop ik dus 2 food liefdes in ƩƩn hapje. En dan denk je misschien: “Mil, waarom heb je dit niet eerder gemaakt?” En dat is een verdraaid goede vraag. Want ja, dit had ik Ć©cht zoveel eerder moeten doen. Ik heb al zoveel cheesecakes gemaakt in mijn leven, ik heb er zelfs een heel boek over gemaakt, mijn Cheesecakeboek “Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”, waar er meer dan 80 in staan, maar dit top recept ontbreekt, dus zie het als een extra cadeautje van mij aan jou.
Ik hoop dat je net zo geniet als ik.

Mini cheesecakes met Lion
Benodigdheden
- Muffinvorm of rammequins ingevet en bekleed met bakpapier (zijkanten en bodem – zie tip)
- Mixer
Ingrediƫnten
- 190 gr suiker
- 400 ml slagroom
- 110 gr boter
- 0,5 tl zeezout
- 140 gr digestive koekjes
- 250 gr roomkaas
- 4 el pindakaas, zonder stukjes
- 4 gelatineblaadjes
- 3 medium Lion repen Ć 30 gram
- 4 mini Lion repen als garnering
Bereidingswijze:
- Maak eerst de karamelsaus. Verwarm 100 gr suiker in een steelpan op middelhoog vuur en laat smelten tot het een amberkleurige karamel wordt. Voeg voorzichtig 50 ml slagroom toe (let op: het kan flink borrelen) en roer goed door. Voeg 50 gr boter toe en een 0,5 theelepel zeezout toe en roer tot een gladde saus. Laat afkoelen.
- Smelt 60 gram boter in een steelpannetje. Verkruimel de digestive koekjes fijn en meng door de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de holte van een muffinvorm of rammequin vormpje en druk stevig aan. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Klop 100 ml slagroom samen met de pindakaas, roomkaas en 75 gram suiker stijf met een mixer.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm de achtergehouden slagroom, los de uitgeknepen gelatine erin op en laat iets afkoelen. Roer de warme slagroom met gelatine door het roomkaas mengsel.
- Snijd 3 Lion repen in kleine stukjes en zet ze tegen de zijkanten van de rammequins. Schenk de vulling op de koekbodems, zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven (maar een nacht is nog beter).
- Haal de cheesecakes voorzichtig uit de vormpjes. Klop 200 milliliter slagroom stijf met een eetlepel suiker. Spuit een flinke toef op elke mini cheesecake. Schep over elke toef wat karamelsaus en garneer met een mini Lion.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door NestlƩ.