Mini-burrito’s
Het leuke aan deze mini-burrito’s is dat je ze met van alles en nog wat kunt vullen. Ik koos deze keer voor een vulling van biefstukreepjes, zwarte bonen, mais en avocado maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vulling met kip, vis of vegetarisch en helemaal losgaan met allemaal frisse groenten.
Tortilla’s
Wraps! Ontzettend veelzijdig: je kunt er écht alle kanten mee op. Stevig gevuld voor het avondeten maar ook perfect voor een smakelijke en lichte lunch. Zelfs met zoet beleg, zoals chocoladepasta of zachte geitenkaas en honing, smaken ze verrukkelijk. Voor dit recept gebruikte ik kant-en-klare tortilla’s, maar wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Het is zelfs zo simpel dat je jezelf bijna afvraagt waarom je ze nog zou kopen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is bloem, zout, olie en een beetje water. Lees hier hoe je ze maakt.
Mexicaans feestje
Deze burrito’s zijn op zichzelf al hartstikke lekker maar you know it’s true: een flinke dot homemade guacamole maakt dit Mexicaanse feestje helemaal compleet.

Mini burrito’s
Ingrediënten
- Olijfolie
- Sap van ½ sinaasappel
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 rode chilipeper fijngesneden
- Zout en zwarte peper
- 4 biefstukjes van ca. 125 g
- 1 avocado in blokjes
- Sap van 1 limoen
- 2 tomaten in kleine blokjes
- 1 klein blikje maiskorrels uitgelekt
- 1 klein blikje zwarte bonen afgespoeld, uitgelekt
- 8 kleine tortilla’s
- 4 el zure room
- ½ bosje koriander blad grof gehakt
- 1 limoen in partjes
Bereidingswijze:
- Meng 3 eetlepels olijfolie in een schaal met het sinaasappelsap, de knoflook, de chilipeper en wat zout en peper. Wentel de biefstukjes in de marinade en laat 30 minuten intrekken.
- Schep de avocadoblokjes om met het limoensap. Zo verkleurt de avocado niet. Meng vervolgens de tomatenblokjes en de maiskorrels erdoor, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
- Haal de biefstukjes uit de marinade en dep deze droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
- Verhit een grillpan en bak hierin de biefstukjes naar wens gaar. Leg ze op een plank of bord, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
- Verhit de zwarte boontjes enkele minuten met de overgebleven marinade. Verwarm de tortilla’s even in een droge koekenpan.
- Snijd de biefstukjes in repen. Bestrijk de tortilla’s met zure room en beleg ze met een streep vulling: biefstukreepjes, zwarte boontjes en avocado-mais-tomatensalsa. Bestrooi met korianderblad, rol op en serveer met de partjes limoen en eventueel wat extra zure room ernaast.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
