Miljuschka’s snelle tips: deeg laten rijzen

Het is weer tijd voor een snelle tip van moi. Namelijk je deeg laten rijzen op een onverwachte plek: de droger. Ik hoor je denken: deze vrouw is gék geworden. Maar niets is minder waar. In dit artikel leg ik uit waarom je droger zo perfect is om deeg in te laten rijzen.

Deeg laten rijzen

Voor sommige baksels moet je deeg laten rijzen. Denk aan focaccia en andere broodsoorten, oliebollenbeslag of pizzadeeg. Dat rijzen gaat het beste in een warme, vochtige en tochtvrije omgeving, dus dat lees je ook vaak terug in recepten. Maar waar is dat? Op de verwarming kan, maar daar is het lang niet altijd tochtvrij. De oplossing komt uit onverwachte hoek.

De droger als rijskast

De beste plek? Je droger! Zet ‘m een paar minuten aan met bijvoorbeeld een natte handdoek erin, zodat het er een beetje vochtig wordt. Zet daarna de kom met je deeg erin. Doe de deur dicht en laat het deeg zo lang rijzen als in het recept staat aangegeven. Werkt perfect.

Of gebruik je oven

In een oven van 20-30°C kan het rijzen ook! Wanneer je oven warmer is, gaat het rijzen te snel. Rustig aan dus.

Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.