Miljuschka’s favoriete terrassen

Categorieën: ArtikelenLabel:

Ik ben gezegend met een grote tuin waar ik op verschillende plekken terrassen kan creëren. Maar om het échte zomergevoel te ervaren zonder enige stress, ga ik graag naar één van mijn favoriete terrassen. Daar kunnen de kinderen lekker eten of op sommige plekken rondbanjeren zonder dat ik ze in de gaten hoef te houden – en geniet ik van een smakelijk gerecht en een drankje. In dit artikel vertel ik je graag over mijn favoriete terrassen in Nederland.

Lees ook: Miljuschka’s favoriete strandtenten in Nederland

Mijn favoriete terrassen

Restaurant De Kas

Dit bijzondere kasrestaurant in Amsterdam-Oost, dat zich in het heerlijke Park Frankendael bevindt, serveert de meest lekkere mediterrane gerechten van hun eigen gekweekte biologische ingrediënten. Ze hebben ook een fantastisch terras met uitzicht op de kas en de tuinen. Zoveel groen, en dat midden in de stad! Hun slogan “in de ochtend geoogst, in de middag op het bord” vind ik dan ook heel erg fijn. Een aanrader!

Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam

www.restaurantdekas.com

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Restaurant De Kas | Amsterdam (@restaurantdekas)

 

Restaurant Edel

Nog een fijne tip in de categorie terrassen in Amsterdam is restaurant Edel. Het culinaire brein hierachter is Dennis Huwaë, hij kookte zijn culinaire carrière bij elkaar in tweesterrenrestaurants als Ciel Bleu**, Brouwerskolkje** en &Samhoud**.

In 2016 opende hij vanuit die missie restaurant Daalder, waar hij op topniveau wilde koken zonder de bijbehorende plechtige sfeer en stijve bediening. Bij Edel kookt hij minder complex, toegankelijker maar wel ook van een supermooie kwaliteit. Kortom: de Daalder stijl met een Edel twist. Fine dining, maar dan voor iedereen!

Het terras is lekker groot en de wijnkaart is overigens ook perfect. Enne, probeer het brood met kruidenboter: ik weet niet wát ze door die kruidenboter doen, maar die is zo lekker!

Postjesweg 1, Amsterdam

www.edelbydennis.nl

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Edel by Dennis (@restaurant.edelbydennis)

Restaurant de Voetangel

Een mini-vakantie in eigen land, zo voelt plaatsnemen op het zonnige terras van de Voetangel. Dit restaurant is gelegen in het polderlandschap van Ouderkerk aan de Amstel. Een mooi contrast met de drukke stad erachter.

Hier word je in de watten gelegd met bijzondere wijnen, gerechten met ingrediënten uit de omgeving en een warme service. Na een lunch, borrel of diner kun je een rondje polder de Ronde Hoep doen, gelegen tussen de dorpjes Ouderkerk aan de Amstel en Abcoude. 

Rondehoep Oost 3, Ouderkerk aan de Amstel

www.voetangel.nl

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Restaurant de Voetangel (@restaurant_de_voetangel)

Lindenhoff

In september 1989 besloot Ben te Voortwis om zijn carrière als auto-onderdelenhandelaar te verruilen voor een leven als boer: zijn bedrijf  Lindenhoff was geboren. 30 jaar later is het dé leverancier van producten van talloze boeren, telers, slagers en kaasmeesters en leveren ze de mooiste producten. Aan de horeca, maar inmiddels ook aan particulieren. Want sinds enkele jaren kan jij als consument ook terecht bij de Marché in Baambrugge of in de webwinkel om de boodschappen thuis te bezorgen.

Maar goed, ik had het over mijn favoriete terrassen. Je kunt namelijk ook superfijn langsgaan bij Lindenhoff in Baambrugge, zeker met kinderen. Ze hebben niet echt een terras, maar je kunt wel lekker door de boerderij langslopen om hun seizoensproducten te voelen, ruiken en te proeven. 

Hier ontdek je de mooiste stukken vlees van bijvoorbeeld Gasconne runderen van de eigen boerderij, wild & gevogelte, rauwmelkse kazen, groenten uit de volle grond, verse vis en de verrukkelijkste delicatessen van olijfolie tot vers afgebakken brood.

De marché en boerderij is geopend van woensdag t/m zaterdag, op de website zie je de openingstijden. 

Rijksstraatweg 21, Baambrugge

www.lindenhoff.nl

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lindenhoff Consument (@lindenhoffbaambrugge)

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Deze boerderij in het Amsterdamse Bos vind ik echt dé plek om heen te gaan met vriendinnen en kinderen. De kleintjes banjeren rond en vermaken zich in het gras en bij de dieren, ondertussen kan ik lekker bijkletsen en wat lekkers eten en drinken. Vooral hun zelfgemaakte ijs – softijs van geitenmelk! – is onweerstaanbaar. In de boerderijwinkel kun je sowieso allerlei smakelijke ingrediënten kopen; van lamsvlees en geitenkaas tot andere delicatessen. En vergeet natuurlijk niet de babygeitjes te voederen…

Nieuwe Meerlaan 4, Amstelveen (Amsterdamse Bos)

www.geitenboerderij.nl

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Ridammerhoeve (@geitenboerderij)

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!