Miljuschka’s favoriete strandtenten in Nederland

Categorieën: BlogsLabel:

Ik ben gezegend met een heerlijke achtertuin vol bomen, gras en verstopplekjes waar zowel ik als de kinderen lekker uit kunnen razen. Toch ga ik ook graag naar het strand: op een najaarsdag om uit te waaien en over het rulle zand te banjeren, in de zomer om neer te strijken met een goed glas wijn en een lekker borrelhapje bij één van mijn favoriete strandtenten.

De Hollandse kust heeft er zoveel te bieden: van hippie casual tot opgeprikt sjiek. In dit artikel deel ik graag mijn favoriete strandtenten in Nederland.

Lees ook: mijn favoriete food hotspots in Amsterdam (voor een culinaire wandelroute!)

Corona-maatregelen bij Nederlandse strandtenten

Natuurlijk gelden er momenteel nog steeds bepaalde corona-maatregelen. Zo kun je wel buiten op het terras zitten – handig, die heeft een strandtent natuurlijk al gauw! Ook take-away is mogelijk. Hopelijk kunnen we op een gegeven moment ook weer langer tafelen of naar binnen verkassen als het Nederlandse weer wat minder is.

Miljuschka’s favoriete strandtenten

Strandpaviljoen Timboektoe in Wijk aan Zee

In Wijk aan Zee moet je bij Strandpaviljoen Timboektoe zijn. Royaal belegde broodjes, frisse sappen en de beste biertjes voor in de namiddag. Ultiem genieten!

Strandtent Hippie Fish in Zandvoort

Een van mijn favoriete strandtenten in Nederland is Hippie Fish, een relaxte strandbar waar het heerlijk toeven is. Vergeet vooral de sushi niet te proberen…

Strandrestaurant Ajuma in Zandvoort

Een pareltje aan het Zandvoortse strand is Ajuma. Hier worden fantastische Aziatische gerechten geserveerd, maar ook de borrelhapjes – zoals bitterballen met spinazie en kaas – zijn niet te versmaden.

Ubuntu Beach in Zandvoort

Een heerlijke strandbar met dat echte hippie-gevoel, en dat gewoon in Zandvoort. De lunch is hier fantastisch, maar lekker met een drankje uitkijken over zeer kan natuurlijk ook.

Beachhouse 25 in Breskens

Diep in Zeeland vind je Beachhouse 25, in Breskens om precies te zijn. Een sterk staaltje relaxen, loungen én dineren aan de Zeeuwse kust. Het interieur vind ik hier ook helemaal on point.

Strandtent De Pit in ‘s-Gravenzande

In ‘s-Gravenzande in Zuid-Holland ga je naar de stoere strandtent De Pit. Kleinschalig en fijn: hier geniet je ultiem van de zonsondergang met een houtovenpizza en een lekker deuntje op de achtergrond.

Strandtent Walhalla in Harderwijk

Een jong en hip exemplaar onder mijn favoriete strandtenten in Harderwijk is Walhalla. Hier bestel je frisse cocktails en voedzame gerechten, zoals goedgevulde salades. Dit is ook een fijne hotspot op het strand voor kinderen, want je zit letterlijk met je voetjes in het zand. Genieten!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!