Midden-Oosterse kip wraps met munt-sumakdip

Tips voor deze Midden-Oosterse kip wraps

Ik gebruik in dit recept in plaats van de bekende bloemtortilla’s eens groentenwraps. Maar je kunt uiteraard elk type tortilla voor deze kip wraps gebruiken.

In de wraps gaan kippendijen – die blijven namelijk een stuk malser dan kipfilet, wat nogal snel droog wil bakken. De kip wordt op smaak gebracht met ras el hanout, een heerlijk Midden-Oosters specerijenmengsel. Dat past perfect bij de sumak die door de yoghurt-dip gaat. Zowel sumak als ras el hanout koop je bij de grotere supermarkt of toko.

Gebruik voor de dip trouwens wel ongezoete hangop of dikke yoghurt; het blijft tenslotte een hartig gerecht, geen toetje!

Ook lekker: deze bietenwraps met hummus en rosbief

Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip

Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip
Totale tijd40 minuten

Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip

4.17 van 18 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • 4 groentenwraps (bv. van No Fairytales – verkrijgbaar in koelvak supermarkt)
  • 300 gr kipdijfilet in reepjes
  • 250 gr hangop of dikke yoghurt ongezoet
  • ½ bosje munt blad fijngehakt
  • 1 el sumak
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 1 komkommer in repen
  • 0,5 bosje peterselie grof gehakt
  • 50 gr gemengde sla

Bereidingswijze: 

  • Meng 4 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Schep de reepjes kipdijfilet door dit mengsel en laat 15 minuten, afgedekt met plastic folie, in een kom marineren.
  • Meng intussen de hangop met de munt en sumak in een kommetje. Bestrooi met zeezoutvlokken en zwarte peper en meng goed.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de stukken kipdij (eventueel in twee porties, dan wel twee pannen) in 7 minuten gaar. Schep tussendoor steeds goed om.
  • Verwarm de tortilla’s kort, besmeer met een lepel munt-sumakyoghurt en beleg met kipreepjes, sla, komkommer en peterselie. Rol op en maak op dezelfde manier de overige wraps.
  • Serveer de wraps met de rest van de dip ernaast.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 238kcalKoolhydraten: 23gProteine: 20gVet: 7gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 79mgNatrium: 311mgKalium: 527mgVezels: 3gSuiker: 6gVitamine A: 1723IUVitamine C: 14mgCalcium: 180mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.