
Totale tijd10 minuten
Midden-Oosterse chopped salad
Ingrediënten
personen
- 3 el extra vergine olijfolie
- sap van 1 citroen
- 2 tl ras el hanout
- zout en zwarte peper
- ½ komkommer in stukken
- 8 radijsjes in kwarten
- 8 trostomaatjes in kwarten
- 3 lente-uitjes in stukjes
- 2 kropjes babyromaine in stukken
- pitten van ½ granaatappel
- 3 takjes munt blad fijngehakt
- 3 takjes peterselie blad fijngehakt
Bereidingswijze:
- Mix de extra vergine olijfolie en het citroensap met de ras el hanout, zout en peper tot een dressing.
- Doe de komkommer, radijs, tomaat, lente-ui, romaine en de helft van de granaatappelpitten in een mengkom. Strooi de munt en peterselie erbij, druppel er de dressing overheen en meng alles goed door elkaar.
- Bestrooi de chopped salad met de rest van de granaatappelpitten.
- Lekker met platbrood.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.