Diner recepten

Stevige Mexicaanse runderstoof met poblano pepers

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 2 uren, 30 min.
  • Aantal personen 6

Ingredienten

1,5 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden

1 ui, gesnipperd

1 laurierblad

2 knoflooktenen, gehakt

1 liter water

Voor de saus

2 poblano pepers

1 blik tomatenblokjes (400 gr)

2 knoflooktenen, gepeld en gesnipperd

2 el olijfolie

1/2 ui, gesnipperd

2 serrano pepers (of jalapeno), schoongemaakt en klein gesneden

4 el tomatenpuree

zout en peper naar smaak

Verse koriander om te serveren

Rijst om te serveren

Sharing is caring!

Deze lekkere pittige runderstoof is heerlijk om zo te eten met rijst, maar kun je ook prima serveren in een tortilla of als onderdeel van een Mexicaans getinte maaltijd.

Bereidingswijze Mexicaanse runderstoofschotel

Voor deze stevige Mexicaanse runderstoofschotel begin je met het vlees. Je kunt het bereiden in een slowcooker als je die hebt of in een normale stoofpan met dikke bodem. Ik ga hier uit van een normale pan. Heb je een slowcooker hou dan een uur of 6-8 aan voor het vlees.

Verhit de stoofpan met wat olie. Bak eerst de stukken vlees bruin. Doe dit eventueel in gedeeltes als de pan niet groot genoeg is. Voeg daarna het vlees bij elkaar weer in de pan. Voeg de ui, knoflook, laurier en het water (of de bouillon) toe en sudder het vlees voor ongeveer 2 uur of tot het goed gaar is. Check tussendoor of de pan niet droogkookt. Voeg eventueel extra water toe.

Terwijl het vlees suddert maak je de poblano’s schoon door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen en de poblano’s in kleinere stukken te snijden.

Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin de poblano op medium vuur tot ze zacht zijn geworden. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee tot de ui glazig is. Voeg de serrano of jalapenopers toe.

Doe nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de knoflooktenen in een blender. Draai glad en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe om het wat dunner te maken als het niet goed blend. Giet de saus bij de pepers in de pan.

Kook het geheel nog even goed door en breng op smaak. Voeg als laatste het gare vlees toe en serveer met verse koriander en rijst.

Mexicaanse runderstoof

Stevige Mexicaanse runderstoof met poblano

Aantal personen: 6
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uren 30 minuten
Totale tijd: 2 uren 40 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 1 liter water

Voor de saus

  • 2 poblano pepers
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 2 knoflooktenen, gepeld en gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 serrano pepers (of jalapeno), schoongemaakt en klein gesneden
  • 4 el tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • Verse koriander om te serveren
  • Rijst om te serveren

Instructies

    Voor deze stevige Mexicaanse runderstoofschotel begin je met het vlees. Je kunt het bereiden in een slowcooker als je die hebt of in een normale stoofpan met dikke bodem. Ik ga hier uit van een normale pan. Heb je een slowcooker hou dan een uur of 6-8 aan voor het vlees.

Verhit de stoofpan met wat olie. Bak eerst de stukken vlees bruin. Doe dit eventueel in gedeeltes als de pan niet groot genoeg is. Voeg daarna het vlees bij elkaar weer in de pan. Voeg de ui, knoflook, laurier en het water (of de bouillon) toe en sudder het vlees voor ongeveer 2 uur of tot het goed gaar is. Check tussendoor of de pan niet droogkookt. Voeg eventueel extra water toe.

Terwijl het vlees suddert maak je de poblano’s schoon door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen en de poblano’s in kleinere stukken te snijden.

Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin de poblano op medium vuur tot ze zacht zijn geworden. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee tot de ui glazig is. Voeg de serrano of jalapenopers toe.

Doe nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de knoflooktenen in een blender. Draai glad en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe om het wat dunner te maken als het niet goed blend. Giet de saus bij de pepers in de pan.

Kook het geheel nog even goed door en breng op smaak. Voeg als laatste het gare vlees toe en serveer met verse koriander en rijst.

Nog meer lekkers