Mango passievrucht sorbet met chili siroop
Zelf ijs maken is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens ontzettend lekker. Het maken van de mango-passievrucht sorbet met chilisiroop kost je bijna geen moeite. Wel wat tijd, want je kunt jouw ijs pas maken zodra een verse mango bevroren is. Dus als je slim bent, dan prep je!
Mangolicious
Een mango heeft van nature een romige textuur en een zoete smaak die goed samengaat met ijs. Door de rijpe mango’s te pureren ontstaat er een zacht verfrissende sorbetijs. Het kan soms lastig zijn om te bepalen of een mango rijp genoeg is voor jouw sorbetijs. Wel is het van belang dat je hier goed op let. Een rijpe mango heeft een licht zoete geur en voelt een beetje zacht, maar wel stevig aan als je erin knijpt. De schil moet glad zijn en vrij van bruine plekken. Als je de rijpe mango opensnijdt, heeft de mango een gele tot oranje kleur, als deze licht geel is of bruin kun je ervan uitgaan dat deze niet goed is.
Intens lekker
Passievrucht staat bekend om zijn intense smaak die tegelijkertijd zoet en zuur is. Dat verfrissende effect gaat mega goed samen met mangosorbetijs. Maar het echte geheim van deze sorbet is misschien wel de pittige chilisiroop. Het toevoegen van wat pit aan jouw dessert geeft een gek maar verrassend lekker contrast. Je kunt het beetje bij beetje toevoegen, zodat je jouw zelfgemaakte sorbet geheel naar wens kunt samenstellen. So, what are you waiting for? Aan de bak!

Mango passievrucht sorbet met chilisiroop
Ingrediënten
- 4 mango's (ca. 500 gr vruchtvlees)
- 4 passievruchten (ca. 250 gr passievruchtvlees)
- 3 chilipepers
- 250 gr suiker
- 2 limoenen
- 1-2 takjes munt
Bereidingswijze:
- Halveer de mango’s, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bewaar 4 mango helften om te vullen (zie tip hoe je dit het beste kunt doen). Bevries de blokjes mango 6 uur in de vriezer. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees er uit (zet tot gebruik in de koelkast). Bewaar 4 passievrucht helften om te vullen.
- Hak de chilipepers fijn. Breng de suiker met 300 millimeter water in een steelpannetje langzaam aan de kook. Roer het door totdat de suiker is opgelost en laat vervolgens 1 minuut inkoken. Voeg de chilipepers toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Laat de siroop afkoelen.
- Pureer in een keukenmachine of blender de bevroren mangoblokjes samen met het sap van 2 limoenen, 100 milliliter chilisiroop en de helft van het vruchtvlees van de passievruchten. Vul vervolgens de bewaarde helften van de mango en passievrucht. Verdeel hierna nog wat passievrucht vruchtvlees over de fruitcoupes en wat extra chilisiroop. Versier tenslotte met wat blaadjes munt.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.