Cassavefriet met sambalmayo met passievrucht

55 minuten

Cassave is een vezelige, voedzame knol die ook in Indonesië vaak op het menu staat. Gefrituurd is -ie me toch lekker! Cassavefriet is knapperig van buiten en heeft vanbinnen een stevige bite. Lekker als borrelhap of onderdeel van een Aziatisch menu.

Tip: cassave vind je bij de Aziatische supermarkt. Neem die uit de diepvries, die is al geschild en voorgestoomd.

Dit recept is gemaakt door Vanja van der Leeden, schrijver van de boeken Indorock en Indostok.

Cassavefriet met sambalmayo met passievrucht

Cassavefriet met sambalmayo met passievrucht

Cassavefriet met sambalmayo met passievrucht

No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesische keuken

Ingrediënten
 

  • 800 gr voorgestoomde cassavestukken Ontdooid*
  • 6 knoflooktenen
  • 2 tl korianderzaadjes
  • 1,5 tl zout
  • 7-8 el water
  • 5 el mayonaise
  • 1-2 el sambal trassi (oelek of een andere sambal kan ook)
  • 2 passievruchten
  • chilipoeder optioneel
  • zonnebloemolie om te frituren

Instructies
 

  • Wrijf 5 knoflooktenen samen met de korianderzaadjes en het zout in de vijzel tot een papje. Voeg het water toe en roer door elkaar. Indien je grote stukken cassave hebt, snijd ze dan in 6 cm lange dikke reepjes (de afmeting verschilt per verpakking). Meng de cassave door het knoflookmengsel en zorg dat alles goed verdeeld is. Laat tenminste 40 minuten trekken. 
  • Meng de mayonaise met de sambal en de pulp van 1,5 passievrucht. Rasp met een scherpe rasp het resterende knoflookteentje en meng door de spicy mayonaise. Lepel er de resterende passievruchtenpulp over, bestrooi eventueel nog met een snuf chilipoeder.  
  • Verhit voldoende olie in een wok of frituurpan en bak de cassave in porties in enkele minuten goudbruin. Serveer de cassavefriet met de mayo en eet direct!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Vanja van der Leeden
Vanja van der Leeden is kok, culinair schrijver en food stylist. Vanja werkte in verschillende restaurants, voordat ze ging doen wat ze uiteindelijk toch het leukste vindt: kookboeken maken. Haar kookboek INDOROCK won in 2019 het Gouden Kookboek, hierin stoft ze de Indische keuken eens flink af. In 2020 verscheen INDOSTOK, een boek dat volledig is gewijd aan de allerlekkerste saté. Op het moment werkt Vanja aan een boek over gezond eten. Dat klinkt saai en braaf, maar wie haar een beetje kent, weet dat het geenszins suf gaat worden. Vanja en Miljuschka ontmoetten elkaar tijdens een Deense perstrip en het boterde wel. Miljuschka vroeg haar voor de foodstyling van haar boek LEKKER en sindsdien werken ze geregeld samen.