Cassavefriet met sambalmayo met passievrucht
55 minuten
Cassave is een vezelige, voedzame knol die ook in Indonesië vaak op het menu staat. Gefrituurd is -ie me toch lekker! Cassavefriet is knapperig van buiten en heeft vanbinnen een stevige bite. Lekker als borrelhap of onderdeel van een Aziatisch menu.
Tip: cassave vind je bij de Aziatische supermarkt. Neem die uit de diepvries, die is al geschild en voorgestoomd.
Dit recept is gemaakt door Vanja van der Leeden, schrijver van de boeken Indorock en Indostok.
Cassavefriet met sambalmayo met passievrucht
Ingrediënten
- 800 gr voorgestoomde cassavestukken Ontdooid*
- 6 knoflooktenen
- 2 tl korianderzaadjes
- 1,5 tl zout
- 7-8 el water
- 5 el mayonaise
- 1-2 el sambal trassi (oelek of een andere sambal kan ook)
- 2 passievruchten
- chilipoeder optioneel
- zonnebloemolie om te frituren
Instructies
- Wrijf 5 knoflooktenen samen met de korianderzaadjes en het zout in de vijzel tot een papje. Voeg het water toe en roer door elkaar. Indien je grote stukken cassave hebt, snijd ze dan in 6 cm lange dikke reepjes (de afmeting verschilt per verpakking). Meng de cassave door het knoflookmengsel en zorg dat alles goed verdeeld is. Laat tenminste 40 minuten trekken.
- Meng de mayonaise met de sambal en de pulp van 1,5 passievrucht. Rasp met een scherpe rasp het resterende knoflookteentje en meng door de spicy mayonaise. Lepel er de resterende passievruchtenpulp over, bestrooi eventueel nog met een snuf chilipoeder.
- Verhit voldoende olie in een wok of frituurpan en bak de cassave in porties in enkele minuten goudbruin. Serveer de cassavefriet met de mayo en eet direct!
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.