Makkelijke pompoensoep

Makkelijke pompoensoep

Deze overheerlijke en makkelijke pompoensoep maak je in een paar stappen klaar. De groenten en specerijen doe ik even in de oven, want dat doet wonderen voor de smaak. Ik maak er een extra feestelijk maaltje van door de soep in een uitgeholde pompoen te serveren. De precieze instructies vind je natuurlijk onderaan. 

Probeer ook eens deze vegan pompoenrisotto met wortel en gember.

Experimenteren met groenten 

Ik heb weleens vaker gezegd dat ik graag mijn eigen draai aan gerechten geef. Dat kun jij natuurlijk ook. Met pompoensoep kun je veilig experimenteren. Vervang de aardappelen uit dit recept voor zoete aardappelen of voeg lekker veel groenten toe zoals prei of paprika. Varieer totdat je de (voor jou) perfecte pompoensoep hebt gevonden. Niets is leuker dan creatief bezig zijn in de keuken, of niet?

Soep bewaren doe je zo

Het fijne aan soep is dat je er lekker veel van kunt maken. Alles wat je overhoudt, is mooi meegenomen voor een volgende keer. Soep bewaren is een easy proces. Laat de soep volledig afkoelen. Giet de soep vervolgens in luchtdichte bakjes of zakken en label met de datum. Soep kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren. 

Het afkoelen in dit verhaal is echt heel belangrijk. Als je dit niet doet, ontstaat er ijsvorming en wordt je soep waterig. Het is ook niet al te best voor de rest van de inhoud van je vriezer als je je soep niet goed laat afkoelen, want dan stijgt de temperatuur en is de kans groot dat bacteriën ontstaan en verspreiden. 

Ontdooi de pompoensoep door het een nacht van tevoren in de koelkast te zetten ​​of verwarm het rechtstreeks vanuit de vriezer in een pan op laag vuur. 

pompoensoep min

pompoensoep min
Totale tijd55 minuten

Makkelijke pompoensoep

3.94 van 65 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 porties
  • 1 flespompoen  ca. 750 gram
  • 1 aardappel flinke van c.a. 100 gram
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 knoflookbol
  • 2 rode pepers
  • 4 takjes tijm
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 1 l  bouillon  kip of groenten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 scheutje kookroom ter garnering
  • 1 handje pompoenpitten optioneel, ter garnering
  • chili flakes   optioneel, ter garnering

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  • Schil en snijd de flespompoen in de lengte doormidden en hol de binnenkant uit. Schil de aardappel en snijd in kwartjes. Snijd de uien ook in kwartjes. Schil de wortel en snijd in de lengte in vieren. Snijd het kopje van de knoflookbol eraf. Leg de gesneden ingrediënten op een bakplaat. Voeg daar ook de rode pepers en takjes tijm aan toe. Maak af met een flinke scheut olijfolie, 2 theelepels komijn, 2 theelepels kurkuma en wat peper en zout.
  • Plaats de bakplaat met de ingrediënten in de voorverwarmde oven en rooster voor ongeveer 40 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Verplaats de hete ingrediënten, behalve de knoflookbol, van de bakplaat direct over naar een blender. De knoflookbol knijp je boven de blender uit. Voeg een liter hete bouillon toe en blend tot een gladde substantie. Door het roosteren en de hete bouillon is de soep al warm, dus je hoeft het niet ook nog op te warmen in een pan.
  • Serveer de soep in een soepkom of uitgeholde pompoen en maak af met kookroom, pompoenpitten en chiliflakes. 

Tip!

Tip
Voeg ter decoratie nog wat gefrituurde salie toe.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.