Makkelijke ontbijtrepen – voor onderweg

Lekker makkelijke ontbijtrepen

Deze makkelijke ontbijtrepen zijn niet alleen geschikt voor de momenten dat je in de auto zit maar zeker ook voor een snel ontbijt thuis. Door de havermout en de noten vult het goed en kun je prima de ochtend doorkomen.

Het recept maakt ongeveer 16 blokken van de ontbijtrepen. Je kunt er repen van snijden of blokjes. Maak je er blokjes van dan zijn ze ook nog eens heel geschikt om te gebruiken als gezond tussendoortjes. De repen zijn lactosevrij en glutenvrij. Mits je zorgt dat je glutenvrije havermout gebruikt.

Maken van de repen

Om de ontbijtrepen te maken gebruik ik een vierkante bakvorm. Hoe groter de bakvorm des te platter de repen worden. Hier gebruikte ik een vorm van 20 x 20 cm.

Je mengt de ingrediënten eerst apart in twee kommen. Een voor de natte ingredienten en een voor de droge.

Vervolgens breng je de ontbijtrepen bij elkaar door ze in de kom van de keukenmachine te doen en goed te mengen. Druk het stevig aan in de bakvorm (vergeet het bakpapier niet!) en bak de ontbijtrepen in de voorverwarmde oven voor een minuut of 30. Voor je ze aansnijdt laat je het eerst goed afkoelen.

Of probeer eens mijn groene smoothiebowl. Ook een heerlijk en snel ontbijt.

ontbijtrepen
Totale tijd1 uur 5 minuten

Makkelijke ontbijtrepen – voor onderweg

4.24 van 51 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • Keukenmachine met deeghaak
  • Medium kom
  • grote kom

Ingrediënten

16 portie(s)
  • 190 gr havermout
  • 85 gr suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl kaneel
  • 2 eieren
  • 120 ml amandelmelk
  • 60 gr appelmoes
  • 1 tl vanille extract
  • 55 gr gebroken walnoten
  • 40 gr gedroogde cranberries

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier wat je over de randen laat hangen.
  • In een medium kom, combineer je de droge ingrediënten inclusief de havermout, suiker, bakpoeder, zout en kaneel samen.
  • In een andere grote kom voeg je de natte ingrediënten samen.
  • Doe de droge en de natte ingrediënten bij elkaar in de kom van de keukenmachine met de deeghaak en meng goed door.
  • Laat even staan voor ongeveer 20 minuten zodat de smaken in kunnen trekken.
  • Vouw de noten en de cranberries erdoor en verdeel het mengsel over de bakvorm.
  • Bak in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Laat op een rek afkoelen voor 5 minuten voor je het snijdt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 107kcalKoolhydraten: 17gProteine: 3gVet: 4gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 20mgNatrium: 137mgKalium: 70mgVezels: 2gSuiker: 8gVitamine A: 32IUVitamine C: 1mgCalcium: 48mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.