
Lekker makkelijke ontbijtrepen
Nu mijn januari in het teken staat van lekker en gezond ben ik ook op zoek naar recepten die ik makkelijk kan maken om mee te nemen voor onderweg. Natuurlijk zijn we tegenwoordig minder vaak onderweg dan vroeger, maar alsnog komt het voor dat ik op pad moet.
Deze makkelijke ontbijtrepen zijn niet alleen geschikt voor de momenten dat je in de auto zit maar zeker ook voor een snel ontbijt thuis. Door de havermout en de noten vult het goed en kun je prima de ochtend doorkomen.

Het recept maakt ongeveer 16 blokken van de ontbijtrepen. Je kunt er repen van snijden of blokjes. Maak je er blokjes van dan zijn ze ook nog eens heel geschikt om te gebruiken als gezond tussendoortjes. De repen zijn lactosevrij en glutenvrij. Mits je zorgt dat je glutenvrije havermout gebruikt.
Maken van de repen
Om de ontbijtrepen te maken gebruik ik een vierkante bakvorm. Hoe groter de bakvorm des te platter de repen worden. Hier gebruikte ik een vorm van 20 x 20 cm.
Je mengt de ingrediënten eerst apart in twee kommen. Een voor de natte ingredienten en een voor de droge.
Vervolgens breng je de ontbijtrepen bij elkaar door ze in de kom van de Kenwood Titanium Chef XL te doen en goed te mengen. Druk het stevig aan in de bakvorm (vergeet het bakpapier niet!) en bak de ontbijtrepen in de voorverwarmde oven voor een minuut of 30. Voor je ze aansnijdt laat je het eerst goed afkoelen.
Of probeer eens mijn groene smoothiebowl. Ook een heerlijk en snel ontbijt.

Makkelijke ontbijtrepen
Ingrediënten
- 190 gr havermout
- 85 gr suiker
- 1,5 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- ½ tl kaneel
- 2 eieren
- 120 ml amandelmelk
- 60 gr appelmoes
- 1 tl vanille extract
- 55 gr gebroken walnoten
- 40 gr gedroogde cranberries
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een vierkante bakvorm
met bakpapier wat je over de randen laat hangen.
In een medium kom, combineer je de droge ingrediënten
inclusief de havermout, suiker, bakpoeder, zout en kaneel samen.
In een andere grote kom voeg je de natte ingrediënten samen.
Doe de droge en de natte ingredienten bij elkaar in de kom
van de Kenwood Chef Titanium XL met de deeghaak en meng goed door.
Laat even staan voor ongeveer 20 minuten zodat de smaken in
kunnen trekken.
Vouw de noten en de cranberries erdoor en verdeel het
mengsel over de bakvorm.
Bak in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Laat op een rek
afkoelen voor 5 minuten voor je het snijdt.