Makkelijk weekmenu voor week 8
Ondanks de nieuwe versoepelingen (yay!), kokkerel ik uiteraard nog steeds graag lekker veel thuis. Uit eten is bij ons echt een uitje. Voor wat extra inspiratie heb ik weer een nieuw afwisselend weekmenu voor jullie samengesteld. Deze week maakte ik gerechten van over de hele wereld, die zorgen voor een goedgevulde buik, een gelukkig hart en een heerlijk ruikende keuken. De gerechten zitten boordevol groenten en smaak, maar zijn vooral gewoon heel erg lekker!
Maandag – Nasi met tempeh, champignons en bladgroente
We beginnen deze week goed met nasi met tempeh, champignons en bladgroente: een heerlijke twist op de standaard nasi. Deze gebakken rijst serveer je met geroerbakte tempeh, die je aanmaakt met ketjap manis.
Hier vind je het recept voor de nasi met tempeh, champignons en bladgroente.
Dinsdag – Klassieke spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanesca, of op z’n Italiaans gezegd, spaghetti alla puttanesca, is één van mijn favoriete pastagerechten. Een intense smaak en zo klaar. Ideaal na een lange werkdag!
Hier vind je het recept voor de klassieke spaghetti puttanesca.
Woensdag – Pita’s met courgette hummus en pistache
Zelf hummus maken is ontzettend leuk én makkelijk: maar heb je al wel eens courgette hummus gemaakt? Zo smakelijk en weer eens wat anders dan de standaard hummus. Serveer de courgette hummus met krokante pita’s, granaatappelpitjes en pistachenoten. Een heerlijke maaltijd, al zeg ik het zelf.
Hier vind je het recept voor de pita’s met courgette hummus en pistache.
Donderdag – Griekse varkensfilets met skordalia en salade
Met dit recept voor varkensfilet met skordalia en salade haal je het zonnige Griekenland in huis. Ideaal tijdens deze koude en natte dagen. Geen idee wat skordalia is? Ik vertel het je uiteraard in het artikel.
Hier vind je het recept voor de Griekse varkensfilets met skordalia en salade.
Vrijdag – Pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes
Deze pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes zie ik als ultiem comfort food voor op de vrijdagavond. En bomvol smaak: van de spicy currypasta tot het frisse citroengras, de zachte Thaise zilvervliesrijstnoedels en romige kokosmelk. Deze noedelsoep wil je maken!
Hier vind je het recept voor de pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes.
Zaterdag – Broodje caprese met homemade pesto
Dit broodje caprese met homemade pesto is een supersnelle sandwich! Superromig door de mozzarella, fris door de tomaat en kruidig door de pesto. Lekker als zaterdagse lunch of ’s avonds met soep.
Hier vind je het recept voor het broodje caprese met homemade pesto.
Zondag – Appel tulband met roomkaas frosting
Een overvloed van appels uit mijn boomgaard, bracht me op dit recept voor een heerlijke appel tulband. Maak de cake compleet met een zalige roomkaas frosting, die een lekkere zoete tegenhanger is voor het zure van de appels. Het is een simpel recept waardoor je binnen een mum van tijd een culinair kunstwerkje op tafel zet. De perfecte weekafsluiter!
Hier vind je het recept voor de appel tulband met roomkaas frosting.