Makkelijk weekmenu voor week 8

Categories: Receptbundels

Ondanks de nieuwe versoepelingen (yay!), kokkerel ik uiteraard nog steeds graag lekker veel thuis. Uit eten is bij ons echt een uitje. Voor wat extra inspiratie heb ik weer een nieuw afwisselend weekmenu voor jullie samengesteld. Deze week maakte ik gerechten van over de hele wereld, die zorgen voor een goedgevulde buik, een gelukkig hart en een heerlijk ruikende keuken. De gerechten zitten boordevol groenten en smaak, maar zijn vooral gewoon heel erg lekker!

Maandag – Nasi met tempeh, champignons en bladgroente

Nasi met tempeh

We beginnen deze week goed met nasi met tempeh, champignons en bladgroente: een heerlijke twist op de standaard nasi. Deze gebakken rijst serveer je met geroerbakte tempeh, die je aanmaakt met ketjap manis. 

Hier vind je het recept voor de nasi met tempeh, champignons en bladgroente

Dinsdag – Klassieke spaghetti puttanesca

Pasta puttanesca

Spaghetti puttanesca, of op z’n Italiaans gezegd, spaghetti alla puttanesca, is één van mijn favoriete pastagerechten. Een intense smaak en zo klaar. Ideaal na een lange werkdag!

Hier vind je het recept voor de klassieke spaghetti puttanesca. 

Woensdag – Pita’s met courgette hummus en pistache

Pita’s met courgette hummus en pistache

Zelf hummus maken is ontzettend leuk én makkelijk: maar heb je al wel eens courgette hummus gemaakt? Zo smakelijk en weer eens wat anders dan de standaard hummus. Serveer de courgette hummus met krokante pita’s, granaatappelpitjes en pistachenoten. Een heerlijke maaltijd, al zeg ik het zelf. 

Hier vind je het recept voor de pita’s met courgette hummus en pistache. 

Donderdag – Griekse varkensfilets met skordalia en salade

Griekse varkensfilets met skordalia

Met dit recept voor varkensfilet met skordalia en salade haal je het zonnige Griekenland in huis. Ideaal tijdens deze koude en natte dagen. Geen idee wat skordalia is? Ik vertel het je uiteraard in het artikel.

Hier vind je het recept voor de Griekse varkensfilets met skordalia en salade.

Vrijdag –  Pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes

Pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes

Deze pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes zie ik als ultiem comfort food voor op de vrijdagavond. En bomvol smaak: van de spicy currypasta tot het frisse citroengras, de zachte Thaise zilvervliesrijstnoedels en romige kokosmelk. Deze noedelsoep wil je maken! 

hamburger-2-500×500.jpg” data-srcset=”https://miljuschka.nl/wp-content/uploads/2021/02/15-beste-hamburger-2-66×66.jpg 66w, https://miljuschka.nl/wp-content/uploads/2021/02/15-beste-hamburger-2-150×150.jpg 150w, https://miljuschka.nl/wp-content/uploads/2021/02/15-beste-hamburger-2-500×500.jpg 500w” data-sizes=”auto”>

Hier vind je het recept voor de pittige noedelsoep met kipgehaktballetjes.

Zaterdag – Broodje caprese met homemade pesto

Broodje caprese

Dit broodje caprese met homemade pesto is een supersnelle sandwich! Superromig door de mozzarella, fris door de tomaat en kruidig door de pesto. Lekker als zaterdagse lunch of ’s avonds met soep.

Hier vind je het recept voor het broodje caprese met homemade pesto

Zondag – Appel tulband met roomkaas frosting

Appel tulband met roomkaas frosting

Een overvloed van appels uit mijn boomgaard, bracht me op dit recept voor een heerlijke appel tulband. Maak de cake compleet met een zalige roomkaas frosting, die een lekkere zoete tegenhanger is voor het zure van de appels. Het is een simpel recept waardoor je binnen een mum van tijd een culinair kunstwerkje op tafel zet. De perfecte weekafsluiter!

Hier vind je het recept voor de appel tulband met roomkaas frosting

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.