We mogen alweer bijna 2021 vaarwel zeggen. Na de feestdagen vol culinaire uitspattingen, is het misschien weer tijd voor wat simpelere en gezondere recepten. Deze week heb ik weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld met lekkere gerechten om goed het jaar af te sluiten.
Maandag – Mediterraanse kip-linzenburger
Deze Mediterraanse kip-linzenburger is een verrassende twist op de standaard burger. In dit recept ga je zelf aan de slag met het maken van deze burger: zo zet je snel een heerlijke maaltijd op tafel. Perfect voor na de drukke feestdagen!
Hier vind je het recept voor de Mediterraanse kip-linzenburger.
Dinsdag – Geroosterde pastinaak met rode ui en honing, kruiden en prosciutto
Pastinaak: top, rode ui: heerlijk, maar prosciutto is my middle name. Mijn kinderen kregen bijna niets anders te eten toen ze nog in mijn buik zaten… Deze geroosterde pastinaak met rode ui en honing, kruiden en prosciutto ham is lekker voor jong én oud.
Hier vind je het recept voor de geroosterde pastinaak.
Woensdag – Eenpansrijst met misokip en snelle komkommerpickles
Rijst is altijd goed, maar deze eenspansrijst met misokip, aardse shiitakes en snelle zoetzure komkommerpickles is onovertroffen. Japan in een pan – thank me later.
Hier vind je het recept voor de eenpansrijst met misokip en snelle komkommerpickles.
Donderdag – Hartige baklava met zoete aardappel en feta
Voor het maken van de vegetarische baklava heb je wel even wat tijd nodig, maar eenmaal klaar, kun je het tot gebruik in de koeling zetten en pas afbakken als iedereen bijna aan tafel gaat. Dat maakt het een makkelijk en ideaal gerecht om voor te bereiden in de laatste decemberdagen. En vergeet niet: knapperig deeg is altijd een succes!
Hier vind je het recept voor de hartige baklava met zoete aardappel en feta.
Vrijdag – Hartige monkeybread
Lekker borrelen tijdens oud en nieuw? Daar hoort natuurlijk een goede snack bij! Met mijn hartige monkeybread (een heerlijk breekbrood met kaas en knoflook) verras je iedereen. Proost!
Hier vind je het recept voor het hartige monkeybread.
Zaterdag – Andijviestamppot met spekjes
Deze heerlijke andijviestamppot met spekjes en gehaktballen, kun je maken met aardappel óf je kunt het eens anders doen door er knolselderij doorheen te doen. Ik vind knolselderij een heerlijke groente in een stamppot, al is het wat minder romig dan de aardappel zelf. Dit is een stevige en vullende maaltijd, zonder al teveel poespas. En zeg nou eerlijk, daar zijn we na de feestdagen allemaal wel een beetje aan toe, nietwaar?
Hier vind je het recept voor de andijviestamppot met spekjes.
Zondag – Warme chocolademelk de luxe
Deze warme chocolademelk de luxe is de ultieme verwennerij: pure chocolade, veel melk en slagroom en een topping van Oreo-koekjes en karamelsaus. Wauw! Zo’n warme oppepper heeft iedereen na deze feestdagen wel verdiend, toch?
Hier vind je het recept voor de warme chocolademelk de luxe.