Makkelijk weekmenu voor week 52

We mogen alweer bijna 2021 vaarwel zeggen. Na de feestdagen vol culinaire uitspattingen, is het misschien weer tijd voor wat simpelere en gezondere recepten. Deze week heb ik weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld met lekkere gerechten om goed het jaar af te sluiten. 

Maandag – Mediterraanse kip-linzenburger

Mediterraanse kip-linzenburger

Deze Mediterraanse kip-linzenburger is een verrassende twist op de standaard burger. In dit recept ga je zelf aan de slag met het maken van deze burger: zo zet je snel een heerlijke maaltijd op tafel. Perfect voor na de drukke feestdagen!

Hier vind je het recept voor de Mediterraanse kip-linzenburger

Dinsdag – Geroosterde pastinaak met rode ui en honing, kruiden en prosciutto

Geroosterde pastinaak met rode ui en honing, kruiden en prosciutto

Pastinaak: top, rode ui: heerlijk, maar prosciutto is my middle name. Mijn kinderen kregen bijna niets anders te eten toen ze nog in mijn buik zaten… Deze geroosterde pastinaak met rode ui en honing, kruiden en prosciutto ham is lekker voor jong én oud.

Hier vind je het recept voor de geroosterde pastinaak

Woensdag –  Eenpansrijst met misokip en snelle komkommerpickles 

Eenpansrijst met misokip en snelle komkommerpickles

Rijst is altijd goed, maar deze eenspansrijst met misokip, aardse shiitakes en snelle zoetzure komkommerpickles is onovertroffen. Japan in een pan – thank me later. 

Hier vind je het recept voor de eenpansrijst met misokip en snelle komkommerpickles.  

Donderdag – Hartige baklava met zoete aardappel en feta 

hartige baklava

Voor het maken van de vegetarische baklava heb je wel even wat tijd nodig, maar eenmaal klaar, kun je het tot gebruik in de koeling zetten en pas afbakken als iedereen bijna aan tafel gaat. Dat maakt het een makkelijk en ideaal gerecht om voor te bereiden in de laatste decemberdagen. En vergeet niet: knapperig deeg is altijd een succes!

Hier vind je het recept voor de hartige baklava met zoete aardappel en feta

Vrijdag – Hartige monkeybread

Monkeybread: een breekbrood met kaas en knoflook

Lekker borrelen tijdens oud en nieuw? Daar hoort natuurlijk een goede snack bij! Met mijn hartige monkeybread (een heerlijk breekbrood met kaas en knoflook) verras je iedereen. Proost!

Hier vind je het recept voor het hartige monkeybread

Zaterdag – Andijviestamppot met spekjes 

andijviestamppot met spekjes

Deze heerlijke andijviestamppot met spekjes en gehaktballen, kun je maken met aardappel óf je kunt het eens anders doen door er knolselderij doorheen te doen. Ik vind knolselderij een heerlijke groente in een stamppot, al is het wat minder romig dan de aardappel zelf. Dit is een stevige en vullende maaltijd, zonder al teveel poespas. En zeg nou eerlijk, daar zijn we na de feestdagen allemaal wel een beetje aan toe, nietwaar?

Hier vind je het recept voor de andijviestamppot met spekjes.  

Zondag – Warme chocolademelk de luxe 

warme chocolademelk de luxe

Deze warme chocolademelk de luxe is de ultieme verwennerij: pure chocolade, veel melk en slagroom en een topping van Oreo-koekjes en karamelsaus. Wauw! Zo’n warme oppepper heeft iedereen na deze feestdagen wel verdiend, toch?

Hier vind je het recept voor de warme chocolademelk de luxe

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.