Makkelijk weekmenu voor week 50

Categories: Receptbundels

Kerst komt steeds dichterbij en de voorraadkast ligt weer vol met lekkernijen. Vanaf volgende week gaan we echt aan de slag met de kerstrecepten en is het tijd om alles uit de kast trekken om de gehele familie culinair te verrassen. Deze week heb ik een nieuwe weekmenu voor jullie samengesteld met lekkere en vooral makkelijk recepten.

Maandag – Moussaka 

Moussaka

Vandaag reizen we af naar het mooie Griekenland en maak ik een van mijn favoriete Griekse gerechten, namelijk moussaka. En dat uit de Airfryer! Ik koos in dit geval voor een versie zonder aardappel. Wil je dat de moussaka wat steviger wordt, dan is het een goed idee om nog een extra laag te maken met (voorgekookte) plakjes aardappel. Aan jou de keus wat je lekker vindt.

Hier vind je het recept voor de moussaka uit de airfryer

Dinsdag – Pompoengnocchi 

Pompoengnocchi

Vandaag is het tijd om alles uit de kast te trekken. Gnocchi is typisch zo’n gerecht wat niet veel mensen thuis maken. Het is wat meer werk dan een pannetje met pasta koken, maar het leuke van thuis gnocchi maken is dat je er allerlei smaken aan kunt toevoegen. Ik maakte het dit keer met pompoen!

Hier vind je het recept voor de pompoengnocchi

Woensdag – Groene currysoep met garnalen en noedels 

groene currysoep

Als ik op zoek ben naar een snelle maaltijd, dan is soep hier vaak favoriet. En deze groene currysoep met garnalen is een ideale snelle maaltijd voor een doordeweekse dag!

Hier vind je het recept voor de groene currysoep met garnalen en noedels

Donderdag – Quiche met gekarameliseerde ui

Uienquiche met gekarameliseerde ui

Deze quiche is makkelijk om te maken, en echt overheerlijk qua smaak. Het belangrijkste in deze quiche is de gekarameliseerde ui. Je moet de uien namelijk wel echt de tijd geven om zacht genoeg te worden. Denk dus niet na een paar minuten ‘dit is wel goed’: een minuut of tien heb je zeker nodig. Als ze eenmaal gekarameliseerd zijn, geeft het deze hartige taart een heerlijk zoete smaak. 

Hier vind je het recept voor de quiche met gekarameliseerde ui.

Vrijdag – Mediterraanse kip-linzenburger

Mediterraanse kip-linzenburger

Wat is er nou lekkerder dan een hamburger? Een Mediterraanse kip-linzenburger! In dit gerecht ga je zelf aan de slag met het maken van deze linzenburger: zo zet je snel een heerlijke maaltijd op tafel. Je bent er eventje mee bezig, maar geen paniek! Luister meteen de podcast met Bridget Maasland. Het is immers haar favoriete gerecht. 

Hier vind je het recept voor de Mediterraanse kip-linzenburger

Zaterdag – Hartige monkeybread

Monkeybread: een breekbrood met kaas en knoflook

Lekker borrelen op de zaterdagavond? Daar hoort natuurlijk een goede snack bij! Tevens is het ook heerlijk in combinatie met een lekkere soep. Met mijn hartige monkeybread (een heerlijk breekbrood met kaas en knoflook) verras je iedereen.

Hier vind je het recept voor het hartige monkeybread.  

Zondag – Danish pastry

Danish pastry

Een heerlijke creatie met een blikje croissantdeeg. Dit keer maak ik een Deens gebakje, oftewel Danish pastry. Het is natuurlijk niet helemaal de echte versie. Dit is de cheat versie die je in no time op tafel kunt zetten. Ideaal voor deze zondag.

Hier vind je het recept voor de Danish pastry

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.