Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor pasta aglio e olio, Limburgs zuurvlees met friet en makkelijke Sinterklaas cupcakes.
Maandag – Pasta aglio e olio
Een lekkere pasta vereist veel liefde. Veel ingrediënten kopen is daarentegen nergens voor nodig. Grijp wat knoflook, olie, chilivlokken, verse peterselie én Parmezaanse kaas bij elkaar en je zet zo een overheerlijke pasta aglio e olio op tafel. Makkelijk en snel.
Dinsdag – Sinterklaasstoof
Het heerlijke avondje! Wat ik dan serveer? Deze Sinterklaasstoof natuurlijk!
Woensdag – Loaded sweet patato
Ik ben gek op zoete aardappel. Soms maak ik er frietjes van en soms verwerk ik ze in een stamppot. Vandaag maak ik gepofte zoete aardappel. Ik vul ‘m met warme ingrediënten zoals spinazie, paddenstoelen en walnoten. Het recept voor deze loaded sweet patato vind je hier.
Donderdag – Limburgs zuurvlees
Van Limburgs zuurvlees met friet krijg ik altijd zo’n winters gevoel. Mijn recept maak je in de slowcooker, want dan wordt het vlees super mals. Zuurvlees heeft iets weg van stoofvlees of hachee, maar dan iets zuurder. Ik serveer het dus met friet. Liever traditioneel? Serveer het dan met aardappelpuree en rodekool of spruitjes.
Vrijdag – Espresso martini chocolademelk
Op zoek naar een wereld waar espresso en chocolademelk samenkomen? Geloof me, deze espresso martini chocolademelk is alles wat je nodig hebt. Een heerlijk warm drankje voor op vrijdagavond.
Zaterdag – Makkelijke sinterklaas cupcakes
Nog wat kruidnoten en snoepgoed over? Maak dan deze makkelijke Sinterklaas cupcakes met kruidnoten. Het is een mega leuke activiteit voor op de zaterdagmiddag met de kids. En geloof me ook volwassenen vinden ze lekker.
Zondag – Hollandse groentesoep uit de slowcooker
Deze week maak ik niet één, maar twee maaltijden uit de slowcooker. Wat donderdag Limburgs zuurvlees was, is vandaag een heerlijke Hollandse groentesoep. Bij ons thuis een favoriet uit het straatje van comfortfood.