Zo ben je er weken druk mee en voordat je het weet is het alweer tijd om Sinterklaas uit te zwaaien. Maar eerst natuurlijk nog een keertje lekker uitpakken tijdens pakjesavond voordat we met z’n alleen weer massaal ons huis in kerstsferen brengen. Tussendoor moet er natuurlijk ook nog gekookt worden. Daarom weer een gloednieuw weekmenu vol gevarieerde en vooral smakelijke gerechten die je met niet al teveel moeite op tafel zet. Laat het smaken!
Maandag – Stoofvlees met kruidnoten
‘t Heerlijk avondje is gekomen! En daar hoort natuurlijk een passend gerecht bij. Geheel in stijl maakte ik daarvoor dit recept met kruidnoten. Zo lekker, daar blijft zelfs Sinterklaas nog wat langer voor plakken.
Hier vind je het recept voor dit stoofvlees met kruidnoten.
Dinsdag – Pasta met rode kool
Een lekker herfstige pasta is deze met rode kool en pecorino. Net even anders dan anders, maar zeker niet minder lekker! Lekker met knapperig uitgebakken bacon ertussen. Overigens ook heel makkelijk om deze pasta vegetarisch te maken!
Hier vind je het recept voor deze pasta met rode kool.
Woensdag – Pompoensoep
Pompoensoep maar dan eens op een compleet andere manier. Met nootjes en appelstroop. Dat noem ik nog eens verrassend.
Hier vind je het recept voor deze pompoensoep .
Donderdag – Geurige kokosrijst met zalm
Dé maaltijd voor drukke doordeweekse dagen, zeker als je de zalm de avond van tevoren laat marineren. Wat groente erbij en het is helemaal af. Om je vingers bij af te likken!
Hier vind je het recept voor deze geurige kokosrijst met zalm.
Vrijdag – Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten
Deze geroosterde zoete aardappel is met stip een van mijn favoriete vega gerechten. Enne, voor de liefhebber van een najaars/winterbarbecue; je kunt de zoete aardappel ook goed roosteren op de barbecue. Maar zit je liever lekker warm binnen dan is de oven je beste vriend.
Hier vind je het recept voor deze geroosterde zoete aardappel met kikkererwten.
Zaterdag – Slowcooker lasagne
Lang leve de slowcooker. Op drukke dagen is deze ingenieuze pan mijn beste vriend, maar ook in het weekend draait deze bij mij geregeld overuren. Neem nou deze lasagne. Die hoef je alleen maar even op te bouwen en de slowcooker doet de rest. Heb jij je handen vrij voor andere dingen zoals een glas wijn of een goed boek.
Hier vind je het recept voor deze slowcooker lasagne.
Zondag – Walnoot-karameltaart
De ultieme guilty pleasure is toch wel deze overheerlijke walnoten-karameltaart. Even een klusje om te maken en je moet er ook echt even bijblijven als je de karamel maakt maar the proof is in the pudding: zo lekker!
Hier vind je het recept voor deze walnoot-karameltaart.