Makkelijk weekmenu voor week 46

Er is bijna weer een nieuwe week aangebroken en wellicht ben je ondertussen al druk aan het bedenken wat je aankomende week nou weer eens op tafel gaat zetten. Heb ik even goed nieuws voor jou, want ook deze week heb ik weer een fijn weekmenu samengesteld zodat jij hier niet meer over na hoeft te denken. Oké, je moet wel nog even boodschappen doen. Maak er een mooi week van, maar vooral: smakelijk eten!

Maandag – Satécurry

Satecurry

Deze satécurry zit vol smaak en groente en is het perfecte gerecht om op tafel te zetten op gure dagen. Hartverwarmend, precies pittig genoeg en lekker voedzaam. Need I say more?

Hier vind je het recept voor deze satécurry.

Dinsdag – Spaghetti met mais en garnalen

Spaghetti met mais en garnalen

Spaghetti met mais en garnalen is wellicht niet de eerste combinatie waar je aan denkt wanneer je je pastarepertoire langsscrolt. Toch weet ik zeker dat dit een absoluut blijvertje is wanneer je dit eenmaal hebt geproefd. Het fijne is bovendien dat het niet langer dan 20 minuten nodig heeft.

Hier vind je het recept voor deze spaghetti met mais en garnalen.

Woensdag – Gezonde groentebowl met gebakken zalm

Gezonde groentebowl met gebakken zalm

Een lekker gezonde groentebowl met gebakken zalm. Je kunt helemaal los gaan met allerlei (groene) groentes in dit healthy maaltje: venkel, radijsjes, groene asperges, komkommer en  bimi.

Je maakt de groentebowl extra gezond door de gebakken zalm toe te voegen. Regelmatig vette vis eten is erg goed voor je, en deze zalm maakt dit gerecht extra feestelijk. Voor dit gerecht maak ik een frisse dressing van citroensap, olijfolie, mosterd, dille en lente-uitjes.

Hier vind je het recept voor deze gezonde groentebowl met gebakken zalm.

Donderdag – Waldorfsalade

Waldorfsalade

De originele Waldorfsalade is vegetarisch, maar tegenwoordig zie je ook heel veel varianten met kip. Ik maakte die van mij, net als het origineel, zonder vlees maar met bimi en komkommer. De mayonaise vervang ik door crème fraîche waardoor de salade net iets minder vet wordt. Serveer als lunch met een geroosterde snee zuurdesembrood ernaast of als onderdeel van bijvoorbeeld een koud-buffet. Hoe dan ook een hit!

Hier vind je het recept voor deze Waldorfsalade.

Vrijdag – Malse kip in roomsaus 

Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes en spinazie

Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes en spinazie is het ideale AVG’tje, maar dan wel érg smakelijk. Kortom: aardappelen, vlees en groenten op z’n allerlekkerst.

Ik gebruik voor dit recept kippendijfilets, deze zijn een stuk malser en sappiger dan kipfilets. Dat combineert uitstekend met de romige saus van boter, knoflook, witte wijn, slagroom en kippenbouillon, die extra veel smaak krijgt door de zongedroogde tomaten.

Hier vind je het recept voor deze malse kip in roomsaus.

Zaterdag – Limburgs zuurvlees met friet

Limburgs zuurvlees (zoervleisj) met friet

Zoervleisj oftwel:Limburgs zuurvlees met friet is hét gerecht voor de stoofvlees- en hachee liefhebbers. Een heerlijk combinatie van rundvlees en kruiden. En niet te vergeten: de frietjes die het gerecht afmaken! Heb je genoeg tijd? Dan is dit het perfect gerecht voor jou. Het vlees namelijk lang sudderen. Je kunt het ook alvast klaarmaken voor morgen en je kunt het ook prima invriezen. Zo heb je altijd zo’n heerlijk bakkie zoervleisj achter de hand. Hou ik van!

Hier vind je het recept voor dit Limburgs zuurvlees met friet.

Zondag – Klassieke bokkenpoten

Klassieke bokkenpoten

Ik ben gek op bokkenpoten! Ik vind de combinatie van amandelmeringue, crème en pure chocolade onweerstaanbaar lekker. Het gevaar is dan ook dat ik er nooit maar eentje kan eten. Who’s with me? Met dit recept maak je er ongeveer 20. Nu lijkt dat misschien veel, maar ik weet zeker dat ze zo op zijn.

Hier vind je het recept voor deze klassieke bokkenpoten.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.