Nog even en we mogen weer. Dan staat er weer een nieuwe week voor de deur. Maar niet getreurd want een nieuwe week betekent ook een nieuw weekmenu! Ook deze week staat deze weer barstensvol smakelijke en gevarieerde recepten. Eet smakelijk!
Maandag – Gegratineerde witlof met sinaasappel
Ik hou van ovenschotels. Of het nu in de zomer is of in de winter, dat kan wat mij betreft eigenlijk altijd wel. Deze keer maak ik er een met gegratineerde witlof met sinaasappel. Het is super makkelijk en snel om te maken en verrassend met de sinaasappel en dragon.
Hier vind je het recept voor deze gegratineerde witlof met sinaasappel.
Dinsdag – Lauwwarme quinoasalade met warmgerookte zalm
Deze lauwwarme quinoasalade met warmgerookte zalm is er eentje in de categorie: altijd goed. Perfect als snelle avondmaaltijd, maar ook om mee te nemen op een picknick of als lunch on the go.
Hier vind je het recept voor deze lauwwarme quinoasalade met warmgerookte zalm.
Woensdag – Chocolade-mueslirepen
Deze Mueslirepen zijn de perfecte snack to go. Je kunt deze natuurlijk kopen, maar met net iets meer moeite maak je ze gewoon zelf. Veel lekkerder dan die uit de supermarkt, zeker deze chocolade-mueslirepen met een beetje gember. Super handig als snack op woensdagmiddag wanneer de kids uit school komen of tijdens het wachten bij zwemles.
Hier vind je het recept voor deze chocolade-mueslirepen.
Donderdag – Risotto met paddenstoelen
Een van mijn all time favorites is toch wel deze risotto met paddenstoelen. Want hoe makkelijk is dit gerecht eigenlijk te maken? En perfect als je alleen maar voorraadproducten hebt. Dus ook nog eens budget-friendly!
Hier vind je het recept voor deze risotto met paddenstoelen.
Vrijdag – Gevulde groentesoep met croutons
Soep blijft een ideaal gerecht op drukke dagen én op dagen dat je gewoon geen zin hebt in veel hassle. Deze soep is zo veelzijdig dat je verschillende groentes die je over hebt in je groentela er ook makkelijk in kunt verwerken. En als je een wat grotere eter bent of graag vis of vlees in dit gerecht wil hebben, kun je de croutons ook vervangen door makreel of kip.
Hier vind je het recept voor deze gevulde groentesoep met croutons.
Zaterdag – Steak sandwich met geroosterde tomaat
Om maar even bij het begin te beginnen: een steak sandwich is een broodje met daarop gebakken, dungesneden steak. Deze steak sandwich met geroosterde tomaat is het lichtere zusje van de nogal heftige ‘Philly cheese steak sandwich’. Een tikkie Italiaans, minstens zo lekker als het origineel!
Hier vind je het recept voor deze steak sandwich met geroosterde tomaat.
Zondag – Finse kaneelbroodjes
Korvapuusti wie kent ze niet? Niemand? Oh, en als ik Finse kaneelbroodjes zeg? Hoe dan ook, de zondag is ideaal om een voorraad van deze heerlijke zoete broodjes te bakken. Alhoewel ik me afvraag hoe lang die voorraad strekt?!
Hier vind je het recept voor deze Finse kaneelbroodjes .