Makkelijk weekmenu voor week 4

Sinds vorige week is Nederland eindelijk weer een beetje geopend. We zijn er nog niet, maar samen komen wij er wel. Nu de horeca nog gesloten is, is het thuis extra koken geblazen (al haal ik ook graag af om de lokale horeca te supporten!). Maar mocht je nul kook-inspiratie hebben, dan heb ik gelukkig weer een nieuw gevarieerd weekmenu voor jullie samengesteld. Eet smakelijk en geniet met elkaar!

Maandag – Pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd

Pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd

Ovenschotels zijn smaakvol, makkelijk én handig: of je ze nu maakt met aardappelen, rijst of pasta. Het is sowieso een vullende maaltijd! Vandaag maak ik een smakelijke pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd.

Hier vind je het recept voor de pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd

Dinsdag – Granenbowl met geroosterde harissakip en groenten

Granenbowl met geroosterde harissakip en groenten

Op mijn site vind je meerdere sushi bowls, poké bowls en granenbowls… Je hoort het al: ik ben gek op goedgevulde kommen met lekkere ingrediënten! Vandaag maken we een recept voor een granenbowl met geroosterde harissakip en groenten: een smakelijke maaltijd met granen, groenten en kip, die ik marineer in een mildpittige saus. 

Hier vind je het recept voor de granenbowl met geroosterde harissakip en groenten.

Woensdag –  Bami goreng met kip-tofugehaktballen

Bami goreng met kip tofugehaktballen en veel groenten

Vandaag een recept uit het kookboek van Vanja van der Leeden. Deze ‘vitaminebom-bami’, zoals zij dit gerecht zelf noemt, maak je van een mengsel van tofu en kipgehakt. Voeg lekker veel groenten toe, en smullen maar!

Hier vind je het recept voor de bami goreng met kip-tofugehaktballen.

Donderdag – Geroosterde kip met citrusvruchten

Geroosterde kip met citrusvruchten en wortels

Wie gek is op kip, kan zijn geluk niet op met dit recept! De geroosterde kip staat centraal en wordt gegarneerd met wortels en citrusvruchten. Een voortreffelijke smaaksensatie én een ideale maaltijd, want alles wordt op één plaat gebakken – dat scheelt weer afwas.

Hier vind je het recept voor de geroosterde kip met citrusvruchten

Vrijdag – Spaghetti marinara met garnalen en zeevruchten

Spaghetti marinara met garnalen en zeevruchten

Ook al is het hartje winter, met deze spaghetti marinara met garnalen en andere zeevruchten haal je het zomergevoel in huis. Ik kies deze keer voor cocktailgarnalen en gemengde zeevruchten bestaande uit mosselen, stukjes inktvis en surimi. Eet smakelijk!

Hier vind je het recept voor de spaghetti marinara met garnalen en zeevruchten.

Zaterdag – Arancini: gevulde risottoballetjes

Arancini (risottoballetjes gevuld met mozzarella en basilicum)

Arancini, gefrituurde risottoballetjes, zijn perfect als snack, maar ook heel geschikt als voorgerechtje. Ik vul deze Italiaanse bitterballen met risottorijst, mozzarella en basilicum, maar weet: dit is een ultiem restjes-opmaak-gerecht. Gebruik dus gerust restjes risotto, groenten, pesto, gedroogde tomaten en oud brood als broodkruim.

Hier vind je het recept voor de arancini

Zondag – Crème brûlée

Creme brulee

Crème brûlée: dit klassieke Franse dessert met krokant suikerlaagje is één van mijn favorieten. Het lijkt moeilijker om te maken dat het is; als je alle stappen rustig en goed opvolgt, lukt het je gegarandeerd. Leuk voor deze zondag!

Hier vind je het recept voor de crème brûlée

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.