Makkelijk weekmenu voor week 37

Ik weet niet hoe jullie agenda eruit ziet maar die van mij barst de komende week weer compleet uit z’n voegen. Hoe gaan we dat weer voor elkaar boksen? Over de vraag: ‘wat gaan we eten?’ hoeven jullie je in ieder geval niet druk te maken, want er staat weer een heerlijk weekmenu klaar vol met lekkere gerechten. You’re welcome.

Maandag – Limoen-rijstbowl

Limoen rijstbowl

Met een rijstbowl zit je altijd goed. Je kunt ze helemaal aanpassen naar jouw smaak, en naar die van iedereen aan tafel. Geloof me: deze met pittige kip, limoen en tomatensalsa wil je niet missen (of aanpassen). Vol smaak, lekker pittig en binnen een halfuurtje op tafel. Ideaal.

Hier vind je het recept voor deze limoen-rijstbowl.

Dinsdag – Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

Deze tagliatelle met garnalen is een van de favorieten van vriendlief Philip en verschijnt hier thuis dan ook regelmatig op tafel. Het is een heerlijk romig recept en de garnalen maken het helemaal af.

Hier vind je het recept voor deze tagliatelle met garnalen.

Woensdag – Zoete-aardappelsoep met chilivlokken

Zoete aardappelsoep

Halverwege de week: tijd voor een romig soepje van zoete aardappel met chilivlokken. Ik heb hem gemaakt met kokosmelk, zodat de soep ook nog eens lactosevrij is. Maar gewone room kun je natuurlijk ook gebruiken. Beide snel en lekker!

Hier vind je het recept voor deze zoete-aardappelsoep met chilivlokken.

Donderdag – Plaattaart met zalm en spinazie

Plaattaart met spinazie en zalm

Deze plaattaart is onwijs makkelijk te maken. Ik heb hem belegd met ricotta, mooie gerookte zalm van goede kwaliteit en uitgebakken spinazie, maar je kunt dit natuurlijk ook doen met bijvoorbeeld ham, tomaat en mozzarella – óf de variatie die nu bij jou in je hoofd oppopt…

Hier vind je het recept voor deze plaattaart met zalm en spinazie.

Vrijdag – Hamburgers

De beste hamburger

Ik kan op dit moment geen betere manier bedenken om het weekend af te trappen dan met een goeie hamburger! Ik serveer die hem vandaag met een lekkere koolsla en een gepofte zoete aardappel met crème fraîche en bieslook. Poeh, mijn dag kan niet meer stuk.

Hier vind je het recept voor deze hamburgers.

Zaterdag – Gegrilde sla met olijven en feta

Geroosterde sla met olijven en feta

Ja, je leest het goed. Gegrilde sla. Weer eens iets anders, en superlekker. Wedden dat deze vanaf nu vaker bij jou op tafel staat? Combineer bijvoorbeeld met deze kipfajita-traybake. De geroosterde sla past daar wat smaak en textuur betreft grandioos bij. 

Hier vind je het recept voor deze gegrilde sla met olijven en feta.

Zondag – Kersen-chocolade-maritozzo

Maritozzo

De maritozzi (één maritozzo, twee maritozzi) is een zoet broodje, goudgeel gebakken en rijkelijk gevuld met room. Een ‘doorsnee’ maritozzo bestaat uit een brioche-achtig broodje dat wordt opengesneden en volgespateld met slagroom, maar het leent zich perfect om mee te variëren. Voor dit recept koos ik voor kersenroom en chocolade. Een klassieke combinatie in een nieuw jasje.

Hier vind je het recept voor deze kersen-chocolade-maritozzo.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.