Het is alweer bijna september… De zomer vliegt voorbij, maar gelukkig hebben we nog wel even tijd om te genieten van heerlijke zomerse gerechten. Ook deze week heb ik weer een fijn weekmenu vol met makkelijke, snelle maar vooral hele lekkere recepten voor jullie. Maak er wat moois van!
Maandag – Supersnelle zomerse spaghetti met burrata
Deze zomerse spaghetti met burrata zet ik graag op tafel op zonnige dagen. De tomaten meng je rauw met de pasta, dus een kind kan de was doen – en beter nog: het is zó klaar!
Hier vind je het recept voor deze supersnelle zomerse spaghetti met burrata.
Dinsdag – Groene risotto
Deze makkelijke groene erwtenrisotto ziet er prachtig uit door de knappe groene kleur. En die kleur komt puur van de doperwtjes. Prachtig, niet?
Hier vind je het recept voor deze groene risotto.
Woensdag – Perziktoast met frangipane
Perziken zijn nu op hun best. Je zou dus wel gek zijn als je daar geen gebruik van maakt. Probeer dus vooral deze perziktoast met frangipane. Het is een zomerse twist op het wentelteefje en écht een keer iets anders.
Hier vind je het recept voor deze perziktoast met frangipane.
Donderdag – Gegrilde asperges
Dit heerlijke recept met groene asperges en gegrilde halloumi is ideaal op een warme dag. En – mocht je tijd én zin hebben om te barbecueën – dan kun je beiden ook op de BBQ grillen. Zeg ik geen nee tegen.
Hier vind je het recept voor deze gegrilde asperges met halloumi.
Vrijdag – Zelfgemaakte tortillachips met salsa Roja
It’s Friday…. en je weet wat dat betekent: borreltijd! Deze tortillachips maak je binnen no-time zelf. Serveer ze met een heerlijk salsa Roja – en tsja, als je die voorbereidt (wat heel goed kan!), probeer er dan maar eens vanaf te blijven.
Hier vind je het recept voor deze zelfgemaakte tortillachips met salsa Roja.
Zaterdag – Kruiden-tofuspiesjes met zomergroenten
Deze kruiden-tofuspiesjes zijn een van mijn barbecue-favorieten. Ik rijg gemarineerde blokjes tofu met zomergroenten aan een spiesje en klaar is mijn vegan barbecuegerecht. Serveer ze met je favoriete salade of combineer met andere barbecuegerechten. Gemak, verlekkerende gezichtjes én succes gegarandeerd.
Hier vind je het recept voor deze kruiden-tofuspiesjes met zomergroenten.
Zondag – Pruimentiramisu
Laatst popte er een nieuw idee in me op: pruimentiramisu. I love pruimen! Vers, gestoofd of geroosterd. Bij het ontbijt door de havermout of yoghurt, of zoals in dit geval in tiramisu. Het laagje mascarpone verving ik deze keer door een mix van magere kwark en yoghurt. No worries, de lange vingers zijn uiteraard gewoon van de partij.
Hier vind je het recept voor deze pruimentiramisu.