Makkelijk weekmenu voor week 33

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week onder andere voor een Mexicaanse maandag, Deense donderdag en Zweedse zondag. Ai Ai Ai!

Maandag – Mexicaanse Corn ribs

Corn ribs 2 miljuschka

Het is weer hoog tijd voor een Mexicaanse maandag. Vandaag staan daarom mijn Mexicaanse Corn Ribs op het menu. Ze zijn kruidig, knapperig en sappig. What more do you need? De Mexicaanse ribbetjes zijn gemakkelijk om te maken. Je zet ze binnen een half uurtje op tafel. Heerlijk bij de Mexicaanse limoen kip met korianderGroene salsa met avocado en tomatillos.

Dinsdag – Danny’s saté babi met zoetzure komkommer

Sate babi

Heb je ook weleens dat je iets ziet en daardoor terugdenkt aan een lekker gerechtje wat je al veel te lang niet meer op hebt? Ik had dat dus plotseling met de saté babi van niemand minder dan Danny Jansen. Zin dat ik er opeens in had.. Deze saté babi is wel even wat werk om te maken, maar dan heb je ook wel wat. Ik vind het heerlijk om de saté babi te eten op een lekker broodje. 

Woensdag – Waldorfsalade

Waldorfsalade

Waldorfsalade, wie kent hem niet? Het is werkelijk waar de perfecte luxe salade voor de woensdag middag. Deze frisse salade met als basis selderij, appels en mayonaise ontleent de naam aan het prestigieuze Waldorf-Astoria Hotel in New York City, waar de salade voor het eerst in 1893, tijdens een liefdadigheidsbal ter ere van het St. Mary’s children hospital, werd geserveerd. De simpele waldorfsalade was een instant hit. Ik serveer de salade met een touch of Mil, you’ll love it.

Donderdag – Danish Pastry

Danish pastry

Deze donderdag staat in het teken van een heel lekker Deens gebakje, oftewel Danish pastry. Het ‘echte’ Deense gebakje is een aardige uitdaging om te maken, daarom heb ik een cheat versie van croissantdeeg voor je bedacht. Deze delicatesse zet je in no time op tafel. Én wist je dat je slechts vijf producten nodig hebt? Het is de perfecte snack voor jouw drukke donderdag.

Vrijdag – Varenyky

Varenyky: Oekraïense dumplings

Varenyky zijn heerlijke Oekraïense gevulde dumplings. Het zijn echte feestelijke delicatessen, die op allerlei manieren gevuld kunnen worden. Van fruit tot groenten, van ui tot kool en van vlees tot cottage cheese. Het kan allemaal! In Oekraïne worden ze vaak gevuld met aardappel, kersen of kool. Deze vrijdag vul ik de varenyky met kruimige aardappelen, cheddar, uitgebakken spekjes, zure room, ui, zeezout en olijfolie. Om van te smullen!

Zaterdag – Zeevruchtenrisotto uit de oven

zeevruchtenrisotto uit de oven

Ik houd enorm van risotto, maar soms past het echt niet in mijn schema om in de pan te blijven staan roeren tot ik een ons weeg. Daarom haal ik deze zaterdag mijn zomerse frisse zeevruchten risotto uit de zee, uhh.. oven. Het fijne aan dit gerecht? Terwijl het in de oven staat te sudderen, kun jij je op je gemak omkleden en de tafel dekken. Zo maak jij zonder twijfel indruk op jouw gasten!

Zondag – Zweeds koffiemomentje

kanelbullar

Kanelbullar, ook wel bekend als kaneelbroodjes, zijn misschien wel het bekendste voorbeeld van de Zweedse bakkunst. Deze heerlijke broodjes zijn het lekkerste tijdens een rustgevend luxe koffiemomentje. Zo’n koffiemomentje noemen ze in Zweden ‘Fika’. Als je Miljuschka magazine no. 6 hebt gelezen, dan weet je dit waarschijnlijk al en vind je Fika fantastisch. Wil je dit soort weetjes niet langer missen? Abonneer jezelf dan nu op het nieuwe Miljuschka magazine!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.