Na de drukte van de afgelopen periode breekt er bij mij nu ook eindelijk een wat ‘rustigere’ periode aan. Even op adem komen, bijtanken, achterstallige klusjes wegwerken en zoals altijd: lekker veel lekkers koken. Dat is dan ook meteen het thema geworden van mijn nieuwe weekmenu. Het menu zit bomvol met knallers van gerechten. Een feestje op je bord, voor elke dag van de week. Happy cooking!
Maandag – Thaise groene curry met kalkoen
Zin in een Thaise groene curry? Snel, bomvol smaak en met lekker veel groente: dit is een maaltijd waar ik van hou.
Hier vind je het recept voor deze Thaise groene curry met kalkoen.
Dinsdag – Krokante viskoekjes van tonijn met citroen-mosterdroom
Viskoekjes: wat zijn ze toch heerlijk! Op dinsdag eten we deze krokante viskoekjes van tonijn en kruimige aardappels, geserveerd met een citroen-mosterdroom. Door het jasje van paneermeel of panko (Japans broodkruim) worden ze heerlijk krokant.
Hier vind je het recept voor deze krokante viskoekjes van tonijn met citroen-mosterdroom.
Woensdag – ‘Salade niçoise’ met warmgerookte zalm
Met deze salade niçoise waan je je op een zonnig Zuid-Frans terras, zónder je eigen keuken te verlaten. In plaats van de klassieker met tonijn, maak ik deze versie met warmgerookte zalm. Net een beetje anders, minstens zo lekker.
Hier vind je het recept voor deze salade niçoise met warmgerookte zalm.
Donderdag – Vegetarische laksa
Hartstikke populair in Singapore en Maleisië, en favoriet bij mij. Laksa! Deze versie van deze spicy noedelsoep kan helemaal vegan, perfect voor iedereen dus.
Hier vind je het recept voor deze vegetarische laksa.
Vrijdag – Mosselen met courgette en mosterdroom
Gezelligheid ten top: een pan vol mosselen op tafel. Deze versie maak ik met spek, courgetteslierten en een lichtpittige mosterdroom. Serveer met een goed glas wijn en je weekend kan niet meer stuk.
Hier vind je het recept voor deze mosselen met courgette en mosterdroom.
Zaterdag – BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing
Het is tijd om lekker te gaan barbecueën en daar horen uiteraard mijn bbq-recepten bij. Ik vind het altijd lekker om tussen de vleesgerechten door ook wat vis op de grill te leggen. Deze spiesen bevatten reuzengarnalen en coquilles. Serveer ze met een smaakvolle limoendressing voor een frisse twist.
Hier vind je het recept voor deze bbq spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing.
Zondag – Raspberry rolls
Zeg hallo tegen deze raspberry rolls, alias zachte, zoete, fluffy broodjes gevuld met een heerlijke frambozenvulling. Garneer met een roomkaasglazuur en lik je vingers maar af.
Hier vind je het recept voor deze raspberry rolls.