Er staat weer bijna een nieuwe week vol nieuwe uitdagingen voor de deur! Ik heb deze week weer een nieuwe weekmenu voor jullie samengesteld zodat je die vast van je to-do list kunt afstrepen . Soep, een pastagerecht, iets zoets en lekkere borrelhapjes: het zit er allemaal in! Laat het jullie smaken!
Maandag – Pasta met aubergine en chorizokruim
Deze pasta met aubergine en chorizokruim is een en al smaak! De farfalle geeft het een lekkere bite en het chorizokruim maakt het geheel helemaal af. Liever vega? Easy, laat dan de chorizo gewoon weg en voeg wat pompoenpitten of gecrunchte nootjes toe.
Hier vind je het recept voor deze pasta met aubergine en chorizokruim
Dinsdag – Indiase butter chicken
Prikkel je smaakpapillen met deze Indiase butter chicken. Dit gerecht heeft zijn kruidige smaak te danken aan kruiden zoals garam masala en kurkuma. Serveer met pilau-rijst of naanbrood, en bijvoorbeeld een frisse salade.
Hier vind je het recept voor deze Indiase butter chicken.
Woensdag – Visburger in een kerrie-bierbeslag en limoenmayo 
Een recept voor de visliefhebbers én burger-lovers. Dit valt gegarandeerd in de smaak! Smaakt overigens ook goed op vrijdag, met een koud biertje (of ander drankje) in de hand.
Hier vind je het recept voor deze visburger met witvis in een kerrie-bierbeslag en limoenmayo.
Donderdag – Heerlijk frisse lente minestrone
Denk je voorjaar, dan horen daar knapperige jonge groenten bij als doperwtjes, worteltjes en bleekselderij. En die passen samen weer fantastisch in deze frisse lente minestrone. Simpel en makkelijk, precies waar we zo zin in hebben aan het einde van de week.
Hier vind je het recept voor deze heerlijk frisse lente minestrone.
Vrijdag – Albondigas
Is er een betere manier om het weekend af te trappen dan met tapas? I think not. Daarom vandaag mijn favoriete recept voor albondigas, oftewel pittige gehaktballetjes in tomatensaus. Eenvoudig om te maken en leuk om te combineren met diverse andere gerechtjes – zoals deze inktvissalade – voor een complete tapastafel.
Hier vind je het recept voor deze albondigas.
Zaterdag – Croque madame: ham-kaas tosti met bechamelsaus en een spiegelei
Waarom kiezen, als je er twee kunt samensmelten? Geloof me, als je dit eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer anders. Mijn croque madame met spiegelei én bechamelsaus is the best of both worlds en perfect voor de lunch of brunch. Oké, een vet ontbijt heb je er ook mee te pakken.
Hier vind je het recept voor deze croque madame: ham-kaas tosti met bechamelsaus en een spiegelei.
Zondag – Rabarber-aardbeiencrumble
Hoewel je rabarber voor zowel zoete als hartige gerechten kunt gebruiken, is een van mijn meest favoriete rabarbergerechten toch wel deze zoete rabarber-aardbeiencrumble. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en de perfecte zoete afsluiter van een heerlijk diner.
Hier vind je het recept voor deze rabarber-aardbeiencrumble.