Makkelijk weekmenu voor week 19

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een makkelijk weekmenu voor jullie klaar. Deze week reizen we de hele wereld over, dus laat je verrassen door alle lekkere gerechten. Zo waan je jezelf toch nog een beetje op vakantie…!

Maandag – Mexicaanse limoenkip met koriander

Limoenkip met koriander

We beginnen onze reis deze week in Mexico, met de smaakvolle limoenkip met koriander. Limoen wordt veel gebruikt in Mexico en vind ik onwijs lekker in combinatie met kip. Serveer er nog een frisse groene salade bij en denk de zon er even bij, dan lijkt het net alsof je echt in Mexico bent. 

Hier vind je het recept voor de Mexicaanse limoenkip met koriander

Dinsdag – Romige knoflooksoep

knoflooksoep

En we reizen door naar… Tsjechië! Deze heerlijke soep kan niet ontbreken aan dit weekmenu. Het bereiden van deze knoflooksoep is heel eenvoudig; ik maak namelijk gebruik van gesneden julienne aardappels, dus die zijn razend snel klaar. En ze zorgen ervoor dat de soep direct gebonden wordt. Handig én lekker.

Serveer de knoflooksoep vervolgens met lekker veel geraspte kaas en verse kervel. Is de verse kervel nergens te verkrijgen? Dan kan je deze ook vervangen door platte peterselie. Geniet ervan!

Hier vind je het recept voor de romige knoflooksoep

Woensdag – Thaise biefstuksalade

thaise biefstuksalade

Een gerecht geïnspireerd op een van mijn gasten in de podcast Eetgeheimen. Dit gerecht is geïnspireerd op de favoriete smaken van mijn podcast-gast Peter R. de Vries en is een hele mooie salade geworden. Deze Thaise biefstuksalade is erg makkelijk om te maken, maar oh zó lekker. Ik maak in dit recept gebruik van entrecote: een heerlijk mals stukje vlees, die je absoluut niet helemaal gaar moet bakken. Deze salade wordt afgetopt met een heerlijke dressing, naar smaak wat knapperige nootjes en koriander.

Hier vind je het recept voor de Thaise biefstuksalade

Donderdag – Indische ketjap kip

ajam smoor

Ajam smoor, oftewel Indische ketjap kip, is een van mijn lievelingsgerechten. Malse, zoetige kip in een plens heerlijke jus. Och, het water loopt alweer in mijn mond als ik eraan denk. Een recept dat binnen een kwartier op tafel staat, ideaal voor na een dag lang werken.

Het is een simpel gerecht. Het lijken misschien veel ingrediënten, maar dat zijn allemaal uitmuntende smaakmakers die vaak terugkomen in de Indische keuken. Dit recept is gemaakt door Vanja van der Leeden, de komende weken zullen er meerdere Indische gerechten van haar op de site verschijnen. 

Hier vind je het recept voor de Indische ketjap kip.

Vrijdag – Prosciutto pizza uit de Airfryer

Prosciutto pizza uit de Airfryer

Het is alweer vrijdag en dat vind ik een hele goede dag om naar Italië af te reizen. Want wie is er nou niet verliefd op de Italiaanse keuken? Een voorwaarde voor een goede pizza vind ik: heel veel kaas! Zo ook bij deze pizza. Deze pizza belegde ik dan ook rijkelijk met geraspte oude kaas en romige buffelmozzarella. Voor de tomatensaus maak ik gebruik van passata, dit hoef je alleen even op smaak brengen met wat peper en zout. Appeltje eitje! Voor een extra Italiaanse touch verdeel ik nog wat pesto over de pizza. Afronden met nog wat rucola of basilicum en natuurlijk de prosciutto ham. Klinkt dit niet als een heel goed begin van je weekend? 

Hier vind je het recept voor de prosciutto pizza uit de Airfryer

Zaterdag – Vegetarische moussaka

Vegetarische moussaka

Met deze smaakvolle vegetarische moussaka waan ik mezelf helemaal in Griekenland. Dit is een recept waar ik dol op ben: de linzen vervangen het vlees en spelen dan ook de hoofdrol in dit gerecht. Voor de topping gebruik je een bechamelsaus, die ik gemaakt heb van ricotta. Aftoppen met wat Parmezaanse kaas (hiervoor kan je ook een andere kaas gebruiken) en in de oven laten bakken tot hij mooi bubbelt en een mooi bruin korstje krijgt. 

Hier vind je het recept voor de vegetarische moussaka

Zondag – Appeltaart

Appeltaart

De plek waar ik mij toch het fijnste voel: thuis! Daarom bakken we op deze zondag deze Hollandse appeltaart. Een traditioneel recept, waar je gegarandeerd succes mee boekt. Het liefste eet ik hem als hij nog een beetje warm is, uiteraard met slagroom of een bol vanille-ijs. Kan natuurlijk ook allebei, maak het zo lekker als je zelf wil. Geniet van jullie staycation zondag! 

Hier vind je het recept voor de appeltaart.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!