Makkelijk weekmenu voor week 19

Categories: Receptbundels

Er staat weer een mooie, nieuwe week voor de deur. Als we de vooruitzichten mogen geloven laat de zon zich aankomende week van haar beste kant zien en kunnen we prima buiten eten. Om ervoor te zorgen dat jullie lekker voorbereid zijn, heb ik een fijn weekmenu voor jullie samengesteld – natuurlijk weer barstensvol lekkere en gevarieerde recepten. Eet smakelijk! 

Maandag – Risotto met prei, gorgonzola en bacon

Risotto met prei gorgonzola en bacon

Deze risotto met prei, bacon en gorgonzola is weer eens iets anders voor op de maandag. Lekker pikant en romig door de gorgonzola.

Hier vind je het recept voor de risotto met prei, gorgonzola en bacon.

Dinsdag – Gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi

Gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi

Gezonde salades komen in alle vormen en maten. Ik maakte deze met spelt, verse snijbonen en halloumi. Is vega niet je ding? Vervang de halloumi dan door gegrilde kip of kalkoen.

Hier vind je het recept voor de gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi.

Woensdag – Gebakken kabeljauw met tomatensalsa

Gebakken kabeljauw met tomatensalsa

Op zoek naar een makkelijk visgerecht voor een doordeweekse dag? Deze gebakken kabeljauw met tomatensalsa is alles waar je naar op zoek bent. Snel klaar en supersmaakvol.

Hier vind je het recept voor de gebakken kabeljauw met tomatensalsa.

Donderdag – Palak paneer: spinazie met knapperige Indiase kaas

Palak paneer: spinazie met knapperige Indiase kaas

Palak paneer is een Indiase curry gemaakt van spinazie (palak) met zachte, witte kaas (paneer). Deze makkelijke maaltijd zit bomvol smaak en staat in mum van tijd op tafel.

Hier vind je het recept voor de palak paneer (spinazie met knapperige Indiase kaas).

Vrijdag – Kip-kerrie sliders met rodekoolslaw

Kip-kerrie sliders met rodekoolslaw

Sliders: klinkt hip, niet? In feite zijn het gewoon kleine bite-size sandwiches. Ik belegde deze met kip-kerrieburgers en frisse rodekoolslaw. Lekker als snack, lunch maar kan ook goed als avondeten.

Hier vind je het recept voor de kip-kerrie sliders met rodekoolslaw.

Zaterdag – Wortel-kikkererwten falafel met luchtige feta-dip

Wortel-kikkererwten falafel met luchtige feta-dip

Deze wortel-kikkererwten falafel met luchtige feta-dip is hét bewijs dat plantaardig eten alles behalve saai is. Je kunt de falafel bakken of frituren, heerlijk uit het vuistje of in een pita. 

Hier vind je het recept voor de wortel-kikkererwten falafel met luchtige feta-dip.

Zondag – Toast met aardbeien, witte chocolade, anijs en munt

Aardbeientoast

Aardbeien, wie is er niet dol op?! En het beste nieuws is: het aardbeienseizoen is right around the corner. Wie weleens een keer iets anders wilt dan het klassieke beschuit met aardbeien, moet beslist eens deze toast met aardbeien, witte chocolade, anijs en munt proberen. Lekker verrassend door de anijs en de chocolade maakt het feestje helemaal af.

Hier vind je het recept voor de toast met aardbeien, witte chocolade, anijs en munt.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.