Dit wordt een lekkere week aan gerechten kan ik je alvast vertellen. Aankomende week vind je weer een mega weekmenu met van alles en nog wat, speciaal voor jullie in elkaar gedraaid. Glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!
Maandag – Oranje strikjes pasta met paprikasaus

Als ik terug denk aan mijn voorgaande Koningsdag, kan ik alleen maar denken aan een mega leuke dag. En juist daarom houd ik dat oranje nog eventjes vast en maak ik mijn populaire oranje farfalle. Deze oranje strikjes pasta met oranje paprikasaus is geheel vegetarisch. En ik moet zeggen, in dit gerecht mis ik het vlees ook totaal niet. Dat komt voornamelijk omdat de pastasaus heel erg vol van smaak is.
Dinsdag – Groentebrood met broccoli en olijven
Als je een fan bent van olijven en broccoli wil je dit brood echt proberen. Het is ook nog eens supermakkelijk te maken. En als het in de oven staat gaat je huis er ook nog eens heerlijk door ruiken. En het is makkelijk meenemen als je de deur uit moet. Zo’n hartige plak wil je toch bij je hebben?!
Woensdag – Dessert-kaaspizza
Deze dessert-kaaspizza is voor iedereen die moeite heeft met kiezen tussen een “traditioneel” dessert en een kaasplankje. Deze zalige romige pizza maak ik met geitenkaas. Daar overheen verdeel ik wat verse vijgen en balsamico-uitjes, vervolgens top ik af met wat zoete walnoten en rozemarijn. Echt een combinatie waar je U tegen zegt.
Donderdag – Vega gehaktballetjes uit de oven
Vegetarisch gehakt kun je natuurlijk kopen in de supermarkt, maar wist je dat het veel lekkerder is om het zelf te maken. Ik maak deze week vega gehaktballetje van linzen en aubergine. Echt om van te smullen! Je kunt ze serveren met verse gnocchi, maar ze zijn ook zeker lekker met een oer-Hollandse maaltijd of op de borrelplank.
Vrijdag – Burrata schaal
Ik ken bijna niemand die tegenwoordig niet zo’n beetje wild wordt van een lekkere bol burrata, en geef ze eens ongelijk. Deze burrata schaal is perfect voor een vrijdagavond waarop je echt eventjes wil genieten. De romige rakker is het hoogtepuntje op de schaal en is omringd door allerlei andere lekkernijen. Mega lekker met een goed stuk vers brood.
Zaterdag – Gravad lax met biet en aardappelsalade
Oh wat is dit typisch Scandinavisch gerecht toch lekker en het mooie is dat je er niet eens naar een restaurant voor hoeft – want met dit recept maak jij het voortaan helemaal zelf. De gravad lax met biet en aardappelsalade kun jij heel makkelijk thuis maken in slechts een kwartiertje. Eigenlijk is het niet meer dan gesneden rauwe zalm gemarineerd in zout, suiker en bepaalde kruiden, voornamelijk dille. Houd er wel rekening mee met dat het een nachtje in de koelkast moet staan.
Zondag – Peanutbutter and chocolate mini-trifle
Als ik zeg pinda, zeg jij kaas. Pinda-Kaas, Pinda-Kaas. Dat ik dol ben op zoet is al lang geen geheim meer, daarom maak ik deze week mijn peanutbutter and Chocolate mini trifle. Een gouden combinatie al zeg ik het zelf. De mousse van de mini-trifle maak ik van banaan, avocado, pindakaas en chocolade. Aftoppen doe ik met vers fruit. Mmm… so good. En als het dan toch bakdag is en die pot pindakaas op het aanrecht staat, kun je net zo goed ook nog mijn pindakaas cheesecake maken. Want waarom één dessert eten als het er twee kunnen zijn?!