Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar met al die “vrije” dagen wil ik nog wel eens vergeten welke dag van de week het precies is… Om het jullie een beetje makkelijker te maken, heb ik een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. Vol met easy peasy maar uiteraard superlekkere maaltjes. Enjoy!
Maandag – Lentefrittata met verse tuinbonen en opgeklopte ricotta
Deze frittata met tuinbonen is een van mijn persoonlijke favorieten. Extra fijn is dat je hem al van tevoren kunt maken en kan bewaren in de koelkast. Serveer met opgeklopte ricotta en je hebt een waar voorjaarsfeest op je bord.
Hier vind je het recept voor de lentefrittata met verse tuinbonen en opgeklopte ricotta
Dinsdag – Linzensalade met halloumi, aubergine en tahindressing
Op zoek naar een makkelijke maar voedzame lunch of maaltijdsalade? Zoek niet verder! Deze vegetarische linzensalade met halloumi, aubergine en tahindressing is niet alleen snel klaar maar ook nog eens supergezond en lekker vullend.
Hier vind je het recept voor de linzensalade met halloumi, aubergine en tahindressing
Woensdag – Fish pie met drie soorten vis en aardpeerpuree
Fish pie, in Engeland kunnen ze er geen genoeg van krijgen. Deze ovenschotel, bestaande uit verschillende soorten vis in een romige saus, bedekt met aardappelpuree is hier thuis ook groot favoriet!
Hier vind je het recept voor de fish pie met drie soorten vis en aardpeerpuree
Donderdag – Lamskoteletten met pastinaak-koekjes en granaatappelsaus
Laat je verrassen door de zoete smaak van deze pastinaakkoekjes. In combinatie met het malse lamsvlees en de saus van granaatappel en rozemarijn maakt het een geweldige smaakcombinatie.
Hier vind je het recept voor de lamskoteletten met pastinaak-koekjes en granaatappelsaus
Vrijdag – Pizza bianca: zuurdesempizza met Parmaham
Met deze zuurdesempizza met Parmaham wordt elke vrijdagavond een ware pizza-party! Kan het jou niet gek genoeg, strijk dan nog wat truffeltapenade op je pizza, of helemaal lekker: schaaf er verse truffel overheen. Smullen!
Hier vind je het recept voor de pizza bianca: zuurdesempizza met Parmaham
Zaterdag – Pissaladière (Franse uientaart)
Deze Franse “pizza” met ui, olijven en ansjovis smaakt uitstekend bij de lunch maar smaakt net zo goed als voorgerecht. Lekker in combinatie met een salade of een glaasje wijn.
Hier vind je het recept voor de pissaladière (Franse uientaart)
Zondag – Madeleines: klassieke Franse cakejes
Wie kent ze niet: de beroemde Franse cakejes met hun sierlijke schelpenvorm aan de ene kant en het bolle buikje aan de andere kant. Maar wist je dat je deze romantische koekjes heel makkelijk zelf kunt maken? Lekker voor bij de koffie, thee of gewoon als tussendoortje.
Hier vind je het recept voor de madeleines: klassieke Franse cakejes