Makkelijk weekmenu voor week 18

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar met al die “vrije” dagen wil ik nog wel eens vergeten welke dag van de week het precies is… Om het jullie een beetje makkelijker te maken, heb ik een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. Vol met easy peasy maar uiteraard superlekkere maaltjes. Enjoy!

Maandag – Lentefrittata met verse tuinbonen en opgeklopte ricotta

Lentefrittata met verse tuinbonen en opgeklopte ricotta

Deze frittata met tuinbonen is een van mijn persoonlijke favorieten. Extra fijn is dat je hem al van tevoren kunt maken en kan bewaren in de koelkast. Serveer met opgeklopte ricotta en je hebt een waar voorjaarsfeest op je bord.

Hier vind je het recept voor de lentefrittata met verse tuinbonen en opgeklopte ricotta

Dinsdag – Linzensalade met halloumi, aubergine en tahindressing

Linzensalade met halloumi, aubergine en tahindressing

Op zoek naar een makkelijke maar voedzame lunch of maaltijdsalade? Zoek niet verder! Deze vegetarische linzensalade met halloumi, aubergine en tahindressing is niet alleen snel klaar maar ook nog eens supergezond en lekker vullend.

Hier vind je het recept voor de linzensalade met halloumi, aubergine en tahindressing

Woensdag – Fish pie met drie soorten vis en aardpeerpuree

Fish pie met drie soorten vis en aardpeerpuree

Fish pie, in Engeland kunnen ze er geen genoeg van krijgen. Deze ovenschotel, bestaande uit verschillende soorten vis in een romige saus, bedekt met aardappelpuree is hier thuis ook groot favoriet!

Hier vind je het recept voor de fish pie met drie soorten vis en aardpeerpuree

Donderdag – Lamskoteletten met pastinaak-koekjes en granaatappelsaus

Lamskoteletten met pastinaakkoekjes en granaatappel-rozemarijnsaus

Laat je verrassen door de zoete smaak van deze pastinaakkoekjes. In combinatie met het malse lamsvlees en de saus van granaatappel en rozemarijn maakt het een geweldige smaakcombinatie.

Hier vind je het recept voor de lamskoteletten met pastinaak-koekjes en granaatappelsaus

Vrijdag – Pizza bianca: zuurdesempizza met Parmaham

Pizza bianca di pane lievitato

Met deze zuurdesempizza met Parmaham wordt elke vrijdagavond een ware pizza-party! Kan het jou niet gek genoeg, strijk dan nog wat truffeltapenade op je pizza, of helemaal lekker: schaaf er verse truffel overheen. Smullen!

Hier vind je het recept voor de pizza bianca: zuurdesempizza met Parmaham

Zaterdag – Pissaladière (Franse uientaart)

Pissaladière

Deze Franse “pizza” met ui, olijven en ansjovis smaakt uitstekend bij de lunch maar smaakt net zo goed als voorgerecht. Lekker in combinatie met een salade of een glaasje wijn.

Hier vind je het recept voor de pissaladière (Franse uientaart)

Zondag – Madeleines: klassieke Franse cakejes

Madeleines

Wie kent ze niet: de beroemde Franse cakejes met hun sierlijke schelpenvorm aan de ene kant en het bolle buikje aan de andere kant. Maar wist je dat je deze romantische koekjes heel makkelijk zelf kunt maken? Lekker voor bij de koffie, thee of gewoon als tussendoortje.

Hier vind je het recept voor de madeleines: klassieke Franse cakejes

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.