De lente is officieel begonnen, en vanaf deze week vervallen vrijwel alle corona-regels. Wat een goed vooruitzicht, en wat word ik er blij van. Deze week heb ik weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld met verrassende, smaakvolle en gevarieerde gerechten. Geniet!
Maandag – Romige preisoep met spruitjes en gerookte amandelen
Ben je een liefhebber van stevige soepen? Ga dan snel aan de slag met dit makkelijke recept voor romige preisoep met spruitjes en gerookte amandelen. Perfect om de week mee af te trappen!
Hier vind je het recept voor de romige preisoep met spruitjes en gerookte amandelen.
Dinsdag – Hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje
Vandaag gaan we aan de slag met een Hollandse klassieker met een verrassende twist. We eten hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje. Met deze verrassende combinatie til je alle smaakpapillen naar een hoger niveau. Zo lekker heb je hutspot nog nooit gegeten!
Hier vind je het recept voor de hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje.
Woensdag – Eendenborst met knolselderij en cavolo nero
Eendenborst met knolselderij en cavolo nero: een culinaire lekkernij met naast de eend ook bijzondere groente in de hoofdrol. Smakelijk in de winter, maar eigenlijk altijd goed. Smaakvol en binnen een handomdraai op tafel.
Hier vind je het recept voor de eendenborst met knolselderij en cavolo nero.
Donderdag – Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta
Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta: een frisse voorjaarspasta om helemaal in de Italiaanse sferen te komen. En binnen 20 minuutjes staat dit gerecht op tafel! Perfect voor een drukke doordeweekse avond.
Hier vind je het recept voor de linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta.
Vrijdag – Coq au vin
Coq au vin, oftewel een stoofpot van kip in rode wijn. Een klassieke Frans gerecht waar je absoluut punten mee scoort! Je staat wel even in de keuken, maar het is echt het wachten waard.
Hier vind je het recept voor de coq au vin.
Zaterdag – Pampushky: Oekraïens knoflookbrood
Pampushky is heerlijk Oekraïens knoflookbrood. Ik maakte een variant op dit smaakvolle deelbrood, ter ere van #CookForUkraine. Een supergoede online inzamelingsactie, en sowieso een verrukkelijk gerecht om vaker te eten.
Hier vind je het recept voor de pampushky: Oekraïens knoflookbrood.
Zondag – Schwarzwalder Kirsch fudge
Voor wie gek is op de Schwarzwalder Kirschtorte, maakte ik een fudge variant met in de hoofdrol chocolade, kersen en slagroom. Deze Schwarzwalder kirsch fudge is zacht, zoet en verrassend simpel! Hmm, perfect voor de zondag – bakdag.
Hier vind je het recept voor de Schwarzwalder Kirsch fudge.