Makkelijk weekmenu voor week 12

De lente is officieel begonnen, en vanaf deze week vervallen vrijwel alle corona-regels. Wat een goed vooruitzicht, en wat word ik er blij van. Deze week heb ik weer een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld met verrassende, smaakvolle en gevarieerde gerechten. Geniet!

Maandag – Romige preisoep met spruitjes en gerookte amandelen

Romige preisoep met spruitjes en gerookte amandelen

Ben je een liefhebber van stevige soepen? Ga dan snel aan de slag met dit makkelijke recept voor romige preisoep met spruitjes en gerookte amandelen. Perfect om de week mee af te trappen!

Hier vind je het recept voor de romige preisoep met spruitjes en gerookte amandelen.

Dinsdag – Hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje

Hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje

Vandaag gaan we aan de slag met een Hollandse klassieker met een verrassende twist. We eten hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje. Met deze verrassende combinatie til je alle smaakpapillen naar een hoger niveau. Zo lekker heb je hutspot nog nooit gegeten!

Hier vind je het recept voor de hutspot met gerookte forel en een zachtgekookt eitje.

Woensdag – Eendenborst met knolselderij en cavolo nero

Eendenborst met knolselderij en cavolo nero

Eendenborst met knolselderij en cavolo nero: een culinaire lekkernij met naast de eend ook bijzondere groente in de hoofdrol. Smakelijk in de winter, maar eigenlijk altijd goed. Smaakvol en binnen een handomdraai op tafel. 

Hier vind je het recept voor de eendenborst met knolselderij en cavolo nero.

Donderdag – Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta

Linguine met kruidensalsa doperwten asperges en ricotta1

Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta: een frisse voorjaarspasta om helemaal in de Italiaanse sferen te komen. En binnen 20 minuutjes staat dit gerecht op tafel! Perfect voor een drukke doordeweekse avond. 

Hier vind je het recept voor de linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta

Vrijdag –  Coq au vin

Coq au vin: stoofpot van kip in rode wijn

Coq au vin, oftewel een stoofpot van kip in rode wijn. Een klassieke Frans gerecht waar je absoluut punten mee scoort! Je staat wel even in de keuken, maar het is echt het wachten waard. 

Hier vind je het recept voor de coq au vin.

Zaterdag – Pampushky: Oekraïens knoflookbrood

Pampushky: Oekraïens knoflookbrood

Pampushky is heerlijk Oekraïens knoflookbrood. Ik maakte een variant op dit smaakvolle deelbrood, ter ere van #CookForUkraine. Een supergoede online inzamelingsactie, en sowieso een verrukkelijk gerecht om vaker te eten.

Hier vind je het recept voor de pampushky: Oekraïens knoflookbrood

Zondag – Schwarzwalder Kirsch fudge 

Schwarzwalder kirsch fudge

Voor wie gek is op de Schwarzwalder Kirschtorte, maakte ik een fudge variant met in de hoofdrol chocolade, kersen en slagroom. Deze Schwarzwalder kirsch fudge is zacht, zoet en verrassend simpel! Hmm, perfect voor de zondag – bakdag. 

Hier vind je het recept voor de Schwarzwalder Kirsch fudge

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.