Ja hoor, we mogen bijna weer aan een nieuwe week beginnen – eerst nog even van het weekend genieten natuurlijk. Om jullie nieuwe week extra lekker van start te laten gaan heb ik weer een verrassend nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. Vis, vlees, pasta, het verschijnt allemaal op je bord deze week. Enjoy!
Maandag – Kikkererwten taco’s
Hola amigo’s! We trappen deze week af met een Mexicaanse fiesta. Deze kikkererwten taco‘s zijn super smaakvol, makkelijk te maken en iedereen vindt ze lekker. Dus geen excuusjes meer om niet te koken! Enne, kikkererwten zijn echt megagezond!
Hier vind je het recept voor deze kikkererwten taco’s.
Dinsdag – Pasta primavera met groenten en kip
Pasta Primavera (lentepasta): dit klassieke pastagerecht is een heerlijke mix van kleurrijke groenten en kip in een heerlijk romige saus. Het is het perfecte recept om alvast een beetje in de stemming te komen voor de zonnige dagen die in aantocht zijn.
Hier vind je het recept voor deze pasta primavera met groenten en kip.
Woensdag – Franse uiensoep
Deze woensdag serveer ik de klassieker der klassiekers: Franse uiensoep! Mij loopt het water al in de mond als ik er alleen maar aan denk. Serveer met een dikke plak stokbrood met Gruyère bovenop en je feetje is compleet.
Hier vind je het recept voor deze uiensoep.
Donderdag – Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree
Dit gerecht moet je gewoon proberen! Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree. De gebakken zalm wordt goddelijk op de huid gebakken, de snijbonen zijn lekker fris en knapperig en de bloemkool-knolselderijpuree is ontzettend romig. Om het af te maken serveer ik hierbij een peterselie-pesto – een variant op de klassieke basilicumpesto. Die brengt alle smaken in dit gerecht helemaal samen. Probeer zelf maar. Ik weet zeker dat je ervan geniet.
Hier vind je het recept voor deze gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree.
Vrijdag – Vega coq au vin
Voor de vrijdag heb ik een vegetarisch recept voor jullie dat je smaakpapillen zal laten zingen en je buispieren zal laten schudden van genot. Het is een plantaardige draai aan een Franse klassieker: vega coq au vin! Die coq zingt dit weekend dus een toontje hoger – excuus voor de uitslapers onder ons -, want die vervangen we voor paddenstoelen. Oui, klinkt misschien gek, maar smaakt magnifique!
Hier vind je het recept voor deze vega coq au vin.
Zaterdag – Groentequiche van snijbiet en geitenkaas
Iets extra speciaals voor de zaterdag: dit exclusieve recept uit het aankomende Miljuschka magazine. Ik kon het niet laten om jullie vast een voorproefje (snap je ‘m?) te geven en daarnaast ben ik dol op quiche! Zo kan je met deze hartige taart eindeloos variëren en smaakt het altijd goed, net zoals deze versie met snijbiet. Deze kleurrijke groente laat ik zwemmen in een fluweelzacht mengsel van room en geitenkaas en samen met de knapperige korst maakt dit een onweerstaanbare combinatie.
Hier vind je het recept voor deze groentequiche van snijbiet en geitenkaas.
Heb je het magazine nu nog niet besteld en wil je meer heerlijke Franse recepten? Bestel ‘m dan nu! Je hebt nog maar een paar dagen de tijd, want 20 maart sluit ik de shop. In het magazine vind je meer dan 40 recepten Franse toppers, van makkelijk tot echte kunstwerken. Je besteld hem heel makkelijk in de shop.
Zondag – Pompoencake
Ja, je leest het goed: pompoen in een cake! Sommigen van jullie zullen denken: ew, dat klinkt niet lekker, maar geloof me, deze cake zal je smaakpapillen verbluffen. Ieder hapje van deze cake met roomkaas en noten is een perfecte combinatie van romige, knapperige en zoete smaken. Maar wees gewaarschuwd, deze cake kan verslavend zijn. Na die eerste hap ben je verkocht en kun je niet stoppen met eten. Maar goed, het is tenslotte weekend, dus neem gewoon lekker nog een stuk.
Hier vind je het recept deze pompoencake.
Gemist wat ik afgelopen week op tafel heb gezet? No worries. Check het weekmenu van vorige week hier.