Wat een heerlijke week! Je zou bijna vergeten dat het winter is met deze temperaturen! Scheelt in ieder geval weer een hoop energiekosten en een keer niet van top tot teen ingepakt de deur uit, is ook wel eens fijn. Of je nou team vrieskou bent of team “zachte” winter, het inspireerde mij sowieso om weer een smaakvol weekmenu voor jullie samen te stellen. Enjoy!
Maandag – Volkorenquiche met biet
Deze volkorenquiche met bietjes is perfect voor bij de lunch of als avondeten. En dan bedoel ik eigenlijk: als avondeten en dan de restjes lekker morgen als lunch. Hej, hoe slim is dat? Hoe dan ook, deze quiche is mega smaakvol en zit bomvol met de lekkerste ingrediënten.
Hier vind je het recept voor deze volkorenquiche met biet.
Dinsdag – Snelle courgettelasagna met ricotta
Bij lasagne denk je vaak laaang-sagne omdat het zo lang duurt om te maken. Maar dat hoeft dus niet. Voor deze courgettelasagna vervang ik de bechamelsaus door fluwelige ricotta waardoor je een minder zware en supersnelle versie krijgt. En lekker natuurlijk!
Hier vind je het recept voor deze snelle courgettelasagna met ricotta.
Woensdag – Mosterdsoep
Deze romige mosterdsoep is zowel heerlijk als lunch als voor het avondeten en staat binnen een mum van tijd op tafel. Een lekkere soep voor deze koudere dagen, maar ben je een echte mosterd-liefhebber dan kan je deze soep natuurlijk het gehele jaar door te eten!
Hier vind je het recept voor deze mosterdsoep.
Donderdag – Spaghetti met mais en garnalen
Spaghetti met mais en garnalen is wellicht niet de eerste combinatie waar je aan denkt wanneer je jouw favo pasta’s opnoemt. Toch weet ik zeker dat dit een absoluut blijvertje is wanneer je dit eenmaal hebt geproefd. Het fijne is bovendien dat het niet langer dan 20 minuten nodig heeft.
Hier vind je het recept voor deze spaghetti met mais en garnalen.
Vrijdag – Scandinavische labskovs
Op vrijdag kiezen we voor comfortfood. Dit eenpansgerecht, gemaakt van aardappelpuree, stoofvlees en groenten geserveerd met bieslook en ingelegde biet, is wellicht het beste te omschrijven als een kruising tussen een stamppot en een stoofschotel. Vet lekker dus.
Hier vind je het recept voor deze Scandinavische labskovs.
Zaterdag – Kip piri piri ovenschotel
Zet eens wat extra pit op tafel met deze kip piri piri ovenschotel. Lekker met een frisse salade en crispy aardappeltjes, of als snack met een heerlijk koel biertje erbij. Het is tenslotte weekend. Cheers!
Hier vind je het recept voor deze kip piri piri ovenschotel.
Zondag – Dambordkoekjes
Deze dambordkoekjes zijn perfect voor als je niet kunt beslissen of je zin hebt in een chocolade- of vanillekoekje! Leuk om samen te maken met de kids, maar wees gewaarschuwd, dit deeg is zo lekker dat de kans groot is dat je de helft al hebt opgesnoept voor het de oven is gaat. Maak dus genoeg!
Hier vind je het recept deze dambordkoekjes.