Makkelijk geschaafd fruitijs van perzik

Gecondenseerde melk 

De meeste recepten voor geschaafd fruitijs die ik op TikTok voorbij zie komen, worden met honing en limoen gemaakt. Dit maakt het fruitijs net wat zoeter en plakkeriger. Nu geef ik overal graag mijn eigen draai aan. Ik gebruik daarom gecondenseerde melk in plaats van honing. 

Gecondenseerde melk is romig, zoet en smaakt een beetje een naar vanille en karamel. Het wordt vaak verwerkt in zoete recepten zoals taarten en fudge, maar dus ook in ijs. De gecondenseerde melk maakt het geschaafde fruitijs met perzik dus lekker zoet en romig. Hierdoor lijkt het wat meer op roomijs, en daar houd ik van. Honing is overigens wel een goede optie als je lactose intolerant bent. 

 

Is geschaafd fruitijs gezond?

Ondanks de gecondenseerde melk (waar je maar een klein beetje van gebruikt), is mijn variant van fruitijs gezonder dan normaal roomijs. Je kunt dus zonder schuldgevoel van geschaafd fruitijs van perzik genieten. 

Probeer ook eens deze zomerse ijslolly’s met bramen en yoghurt.

Zelf geschaafd fruitijs van perzik maken

Zelf geschaafd fruitijs maken is heel makkelijk. Je legt de perzik in de vriezer tot dat die bevroren is. Vervolgens haal je ‘m eruit, pak je een rasp en schaaf je de perzik tot schaafijs. Je mag natuurlijk ook ander fruit kiezen als je dat lekkerder vindt. Als laatste voeg je de gecondenseerde melk toe. Ik top het geschaafde fruitijs van perzik nog even af met een blaadje verse munt ter decoratie en extra frisheid. 

Bekijk de uitlegvideo of volg het recept hieronder. 

Makkelijk geschaafd fruitijs van perzik Miljuschka

Makkelijk geschaafd fruitijs van perzik
Totale tijd5 minuten

Makkelijk geschaafd fruitijs van perzik (TikTok trend)

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 persoon
  • 1 perzik
  • een beetje gecondenseerde melk

Bereidingswijze: 

  • Leg de perzik in de vriezer tot dat die bevroren is.
  • Haal de perzik uit de vriezer en rasp tot schaafijs.
  • Voeg een beetje gecondenseerde melk toe en roer door.
  • Maak af met een blaadje munt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.