Homemade mueslirepen maak je zo
Deze macadamia mueslirepen zijn zoet, krokant en goed gevuld door de havermoutvlokken en gedroogde cranberry’s.
Macadamia’s zijn lekker vet en zo luxe: deze kleine ronde bolletjes vind ik een van de allerlekkerste noten. Goedkoop zijn ze niet, maar met een kleine hoeveelheid geef je gerechten al een fantastische smaak én bite. Zo ook deze homemade mueslirepen.
Ik maak ze in een vierkant bakblik van 20 cm, zo’n bakvorm waar je ook brownies in zou maken. Dan kun je de repen daarna handig snijden. Vergeet niet bakpapier eronder te leggen, want deze repen kunnen een tikje plakkerig zijn.
Ook lekker om te maken: deze makkelijke ontbijtrepen voor onderweg


Homemade mueslirepen met macadamianoten en cranberry’s
Ingrediënten
- 150 g boter
- 100 g lichte basterdsuiker
- 3 el vloeibare honing
- 225 g grove havermoutvlokken
- 100 g gedroogde cranberry's grof gehakt
- 75 g gezouten macadamianoten grof gehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150 °C (hetelucht 130 °C). Bekleed een vierkant bakblik van 20 cm met bakpapier.
- Smelt de boter met de lichte basterdsuiker en de honing in een steelpan. Roer zodat de suiker oplost. Schep de havermoutvlokken, zure kersen en macadamia’s zorgvuldig door het botermengsel.
- Verdeel het geheel gelijkmatig over het beklede bakblik en druk iets aan. Bak de mueslirepen 40 minuten in de oven, tot de randen goudbruin zijn. Laat het baksel helemaal afkoelen voordat je het in repen snijdt.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.