Maak zelf je eigen oranje tompouce voor Koningsdag

40 minuten

Koningsdag: deze feestelijke dag vieren we natuurlijk met een oranje tompouce!

Dat ik dol ben op een tompouce is misschien al duidelijk, en deze oranje versie is extra leuk. Voor het maken van de tompouce zijn een aantal stappen nodig, die beginnen met het bakken van het bladerdeeg. Om te voorkomen dat het bladerdeeg teveel omhoog komt, leg je een ovenrooster op de bladerdeegvellen en schuif je ze zo de oven in.

Lees ook: De lekkerste oranje gerechtjes voor Koningsdag

Oranje tompouce recept

Het maken van de banketbakkersroom is niet ingewikkeld. Maar wil je dat liever niet zelf maken, dan kun je ook hele lekkere kant- en klaar banketbakkersroom-mixen kopen in de supermarkt. In dat geval is je eigen tompouce helemáál snel klaar. Maar zelf maken blijft natuurlijk het lekkerste!

Ik wens jullie alvast een hele fijne Koningsdag!

Oranje tompouce

Maak zelf je eigen oranje tompouce!

4.23 van 77 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Zoete gerechten
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 500 ml melk
  • 100 gr kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 2 eetlepel bloem
  • 2 vanillestokjes
  • 150 ml room
  • 4 gelatineblaadjes

Icing

  • 150 gr poedersuiker
  • 4 el wortelsap
  • 150 ml slagroom

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden zodat je 16 rechthoekige stukjes hebt. Leg deze op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in elk bladerdeeg lapje en leg er een bakplaat op. Bak ongeveer 10 minuten. Verwijder vervolgens met ovenhandschoenen de bakplaat en bak nog 5-10 minuten. Duw het bladerdeeg eventueel nog met een ovenhandschoen naar beneden, zodat het bladerdeeg mooi plat blijft.
  • Breng 400 ml melk met de suiker aan de kook. Doe hier het merg van het vanillestokje erdoor of als je die niet hebt gebruik je twee tl vanille extract.
  • In een ander kommetje roer je de eidooiers los met de overige 100 ml melk en de bloem. Roer het eimengsel door de warme melk en laat het 2 minuten zachtjes koken. Stort vervolgens uit op een bord, kom, bakplaat of brownievorm. Dek het af met plastic folie en zet het mengsel voor 15 minuten in de koelkast.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water. Haal de gelatine uit het water. Verwarm vervolgens 50 ml slagroom in een steelpannetje en laat je gelatine hierin oplossen. Klop vervolgens 100 ml slagroom stijf.
  • Roer de afgekoelde banketbakkersroom los in een kom en meng de gelatine erdoor. Spatel de opgeslagen room erdoor, doe het mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
    Tip: haal het mengsel 10-15 minuten van te voren uit de koelkast en daarna spuit het veel gemakkelijker op.
  • Maak de glazuur door poedersuiker met wortelsap te mengen. Besmeer 8 plakjes bladerdeeg ermee. Besmeer de andere 8 plakjes bladerdeeg met de banketbakkersroom en leg de oranje plakken er weer bovenop.
  • Garneer de tompouce eventueel met extra slagroom, leuke oranje balletjes of andere oranje decoratie.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Oranje tompouce

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.