Varieer erop los
Het mooie van salade bowls? Je kunt er alle kanten mee op! Heb je wat gegrilde groenten over van gisteren? Throw them in! Of vervang de kip eens door pittige garnalen of gebakken tofu voor een veggie twist. Lekker om te variëren en nieuwe combo’s te ontdekken.
En vergeet de toppings niet! Bestrooi je bowl met wat sesamzaadjes, verkruimelde feta of een handje tortillachips voor een satisfying crunch. Of wat dacht je van croutons voor een broodnodig stukje opvulling?
Bouw je bowl
Oké, maar nu moeten we aan de slag. Hoe maak je nou zo’n awesome salade bowl? Het draait allemaal om de opbouw. Je begint met een goede basis van sla of andere groene bladgroenten; rucola, veldsla, spinazie, net wat jij lekker vindt.
Dan is het tijd voor de power-ingrediënten. Ik heb het over eiwitbommen als gegrilde kip, garnalen, linzen of kikkererwten. Die maken je bowl lekker vullend en zorgen dat je geen knorrende maag krijgt om drie uur ‘s middags. Dan komen de smaakmakers: geroosterde groenten (paprika, courgette, aubergine, noem maar op), een portie gezonde vetten (avocado, nootjes, zaden) en wat frisse elementen zoals cherrytomaten, komkommer of een fruitsalsa. BAM, dat geeft je bowl karakter!

Dress to impress
En dan, last but zeker not least: de dressing. Geloof me, de juiste dressing tilt je bowl naar een hoger level. Waarom zou je genoegen nemen met zo’n flesje kant-en-klare dressing? Nee joh, je gaat zelf aan de slag! Heb je dressing over of maak je in één keer iets meer? Bewaar het dan in deze leuke dressing flesjes, zo heb je altijd je zelfgemaakte dressing bij de hand!
Bowlen maar!
Het is zo simpel om thuis een salade bowl te maken. Bomvol verse ingrediënten, homemade dressing en precies zoals jij ‘m wilt. Perfect als lunch, makkelijke avondmaaltijd of makkelijk voor mee in tas. Iedereen wordt blij van een goed gevulde bowl!
Mijn bowl? Die vind je in het recept hieronder.

Salade bowl
Ingrediënten
Voor de salade:
- 400 gram ijsbergsla fijngesneden
- 1 komkommer in kwarten
- 1 oranje paprika in blokjes
- 2 avocado’s in blokjes
- ½ rode ui in dunne ringen
- 1 blikje mais uitgelekt
- 300 gram kippendij
- Snuf peper en zout
- 1 el olijfolie
Voor de dressing
- 40 ml mayonaise
- 2 el mosterd
- 1 el appel cider azijn
- Snuf peper en zout
- ½ citroen
- 1 el honing
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippendij goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kippendij in dunne reepjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
- Giet de dressing over de salade en meng alles goed doorelkaar, zodat overal een laagje dressing zit. Leg de gesneden kip op de salade.
- Eetsmakelijk!
- Kip recepten
- Bijgerechten
- Budget recepten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Lente
- Lunch recepten
- Maaltijdsalade recepten
- Recepten
- Salade recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer salades? Kijk deze recepten: Knapperige regenboogsalade, Avocadosalade met linzen en radijs, Frisse Thaise noedelsalade