Linzencurry met garnalen

Deze curry is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook rijk aan eiwitten en vezels. En het beste nieuws? Het is ook nog eens super eenvoudig te maken. Dus waar wacht je nog op? Zet je koksmuts op en aan de slag.

Wat is linzencurry eigenlijk?

Linzencurry is zo’n gerecht dat voelt als een warme knuffel in een kom. Het is een stoofpotje vol smaak, gemaakt met linzen die langzaam garen in een rijke mix van specerijen zoals kurkuma, komijn en gember. Denk: India meets comfort food. Linzen nemen al die heerlijke smaken op als een spons, waardoor elke hap boordevol is. En het fijne? Je zit er lekker lang vol van, zonder dat het zwaar op de maag ligt. Win-win dus.

Linzencurry met garnalen

Waarom is deze curry zo lekker én gezond?

Nou, allereerst: de combi van linzen en garnalen is echt next level. De linzen geven je die stevige bite en zijn een bron van plantaardige eiwitten en vezels, ideaal voor je spijsvertering en energie. En die sappige garnalen erbij maken het helemaal af. Ze zorgen voor een ziltige kick die perfect samengaat met de kruidige saus. Plus, garnalen zijn ook nog eens rijk aan omega 3 en laag in vet. Dus ja, deze curry is comfort food zonder schuldgevoel. Lekker en voedzaam, precies zoals we het graag zien.

Tip: als je geen garnalen eet of lust, kun je ook kip gebruiken. Of gewoon helemaal geen vlees, dat is ook prima. Je zou het vlees ook kunnen vervangen voor tofu of maak in plaats van deze linzencurry met garnalen een van mijn vegetarische curry recepten zoals deze curry van zoete aardappel en kikkererwten.

Linzencurry met garnalen
Totale tijd35 minuten

Linzencurry met garnalen

4.29 van 7 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen
  • 2 el kokosolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 rode peper
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 400 g linzen uit blik uitgelekt
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 100 g snijbonen
  • 500 g tijgergarnalen
  • sap van 1 limoen
  • 300 g basmatirijst

Bereidingswijze: 

  • Snijd de sjalotjes in halve ringen. Rasp de knoflook en gember fijn. Hak de rode peper fijn. Snijd de snijbonen in schuine plakjes van 1 cm. Laat de linzen uitlekken.
  • Verhit de kokosolie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe en bak voor 5 minuten. Voeg dan de knoflook, gember, en rode peper toe en bak voor enkele minuten mee.
  • Voeg de kurkuma, garam masala, cayennepeper en zwarte peper toe en roer goed door. Voeg de linzen, kokosmelk, plus een half blikje water toe en breng de curry langzaam aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra de curry kookt. Voeg de snijbonen en de garnalen toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de rijst en curry over de borden. Maak af met wat limoensap.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.