
Lamskroon met boulangere aardappelen
Ingrediënten
Voor de boulangere aardappelen
- 1.5 kilo vastkokende aardappelen geschild en in 1/2 cm plakjes gesneden
- 2 grote uien in dunne plakjes gesneden
- 2 takjes rozemarijn naaldjes fijngehakt
- 2 takjes tijm alleen de blaadjes
- 400 ml kippen- of groentebouillon
- 50 g boter
- Zout en peper
Voor de lamskroon
- 1 kg lamsrack in twee stukken met liefst 7-8 karbonaadjes per stuk
- Zout en peper
- Scheutje olijfolie
- 2 el Dijon mosterd
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de aardappelen en uien in lagen in een grote, diepe ovenschaal, zoals bij een dauphinoise, beginnend met een laag uien en eindigend met aardappelen, en kruid tussen elke laag met zout, peper en rozemarijn- en tijm blaadjes.
- Giet de bouillon erbij en doe er een paar klontjes boter overheen. Bak in de onderste helft van de oven gedurende 35 minuten.
- Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote pan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak de racks aan beide kanten goudbruin. Laat afkoelen.
- Om de kroon te maken: maak een kleine snede tussen elk van de karbonaadjes om het vormen van de kroon te vergemakkelijken. Gebruik slagerstouw om de twee lamsracks aan elkaar vast te maken, met de vetkant naar binnen, maak een cirkel en bind elk uiteinde stevig aan elkaar. Je kunt ook uw slager vragen de kroon te vormen. Bestrijk de kroon met de mosterd.
- Haal de ovenschaal uit de oven, schik de kroon erop en rooster nog eens ongeveer 12-15, tot de aardappelen gaar zijn. Laat de kroon 10 minuten rusten voor serveren.
- Recepten
- Diner
- Feestdagen recepten
- Hoofdgerechten
- Kerst hoofdgerechten
- Kerstrecepten
- Seizoensrecepten
- Vlees recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
