Lamskoteletjes met een kruidenkorstje en een cannellinibonen-salade

Zo lekker heb je lamskoteletjes nog nooit gegeten! Je bedekt het malse lamsvlees met een krokant kruidenkorstje en serveert de koteletjes met een zomerse cannellinibonen-salade.

Voor bij de lamskoteletjes: een salade van cannellinibonen

Cannellinibonen zijn een klassieker in de Toscaanse keuken en één van mijn favoriete Italiaanse bonen. Met deze witte bonen kun je eindeloos veel bereidingen mee maken. Van een snelle dip of -puree, in de minestronesoep of andere Italiaanse gerechten. Of als salade dus, bij deze krokant gebakken lamskoteletjes.

Je koopt ze in blik bij de supermarkt en kunt ze zo meteen verwerken. Trostomaatjes en komkommer zijn de beste vriendjes van de witte bonen in deze frisse salade.

Lamskoteletjes met cannellinibonen-salade

Lamskoteletjes met cannellinibonen-salade
Totale tijd30 minuten

Lamskoteletjes met een krokant kruidenkorstje en een cannellinibonen-salade

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 75 ml wittewijnazijn
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 1 blik cannellinibonen afgespoeld en uitgelekt
  • 250 g trostomaatjes in kwarten
  • ½ komkommer in blokjes
  • 1 bosje peterselie blad fijngehakt
  • 4 lamskoteletjes of lamsrack

Kruidenkorstje voor de lamskoteletjes

  • 2 el panko
  • 1 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • 1 el basilicum fijngehakt
  • 1 el amandel geroosterd, fijngehakt

Bereidingswijze: 

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui in 5-10 minuten op laag vuur glazig en zacht. Voeg de wittewijnazijn, kristalsuiker en 1 eetlepel water toe en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat nog 1-2 minuten pruttelen en doe het geheel dan in een mengkom.
  • Voeg de cannellinibonen, trostomaatjes, komkommer en peterselie toe aan de dressing in de mengkom en schep om.
  • Maak een mengsel van de panko, Parmezaanse kaas, peterselie, amandel en basilicum. Hak het eventueel nog wat kleiner, indien nodig.
  • Bekleed elk lamskoteletje met een beetje van het kruidenmengsel en druk dit goed aan. Het moet goed blijven zitten; mocht het niet zo goed plakken, dan kun je het vlees ook eerst licht insmeren met wat olijfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan of koekenpan, groot genoeg voor het vlees, op middelhoog vuur. Bak de lamskoteletjes rondom in 6-7 minuten bruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig om.
  • Verdeel de cannellinibonen-salade over de borden en serveer de lamskoteletjes er bovenop.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.