Kruidige cake met stemgember en kokostopping

45 minuten

Zin om lekker te bakken? Deze kruidige cake met stemgember en kokostopping is absoluut niet moeilijk om te maken en sowieso een succes bij eenieder aan wie je ‘m voorschotelt. De tropische vibe door de gember en kokos maken van deze kruidige cake een echte winnaar! 

Ik bak deze cake in een rechthoekige bakvorm; zo’n vorm die je bijvoorbeeld ook vaak voor brownies of lasagne gebruikt. Deze zoete cake wordt extra bijzonder door het glazuur, die je heel eenvoudig maakt van kokosmelk en poedersuiker. Bestrooien met kokosrasp en genieten maar…

Kruidige cake met stemgember en kokostopping

Kruidige cake met stemgember en kokostopping

Kruidige cake met stemgember en kokostopping

4.30 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 16 personen
Calorieën 267 kcal

Benodigdheden

  • Bakvorm van 20 x 35 cm

Ingrediënten
 

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl koekkruiden
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl fijn zout
  • 325 ml volle kokosmelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 el gembersiroop van stemgember uit pot
  • 4 eieren
  • 4 bolletjes stemgember fijngehakt
  • 100 gr poedersuiker
  • 50 gr kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm van ca. 20 x 35 cm met bakpapier.
  • Meng in een grote mengkom het bakmeel met de suiker, de vanillesuiker, de koekkruiden, het gemberpoeder en het zout. Klop in een tweede kom 300 ml kokosmelk, gembersiroop, de zonnebloemolie en de eieren goed door elkaar.
  • Maak een kuil in het midden van de droge ingrediënten, giet er het natte mengsel bij en klop met een mixer tot een glad beslag. Klop de stukjes stemgember erdoor en schraap het beslag in de bakvorm.
  • Bak deze kruidige cake ongeveer 25 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en een prikker die je in het midden van de cake steekt er droog weer uitkomt.
  • Laat de cake afkoelen op een taartrooster.
  • Mix intussen de overgebleven 25 ml kokosmelk met 100 g poedersuiker tot een glazuur. Lepel het glazuur over de cake en bestrooi met de kokosrasp. Snijd de cake in blokjes en serveer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 267kcalKoolhydraten: 33gProteine: 4gVet: 14gVerzadigde vetten: 7gTrans Fat: 1gCholesterol: 41mgNatrium: 56mgKalium: 95mgVezels: 1gSuiker: 20gVitamine A: 60IUVitamine C: 1mgCalcium: 15mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.