Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui

Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui: hartige pannenkoekjes met een friszure smaak door de gefermenteerde groenten. Ideaal als snack, en verrassend in smaak!

Kimchi: een gezond Koreaans probioticum

Kimchi is een eeuwenoud Koreaans gerecht van gefermenteerde groenten. Tijdens het fermentatieproces worden de groenten in zout gelegd. Dit zorgt voor een optimaal klimaat, waarin bacteriën suikers kunnen omzetten in melkzuur. Hierdoor ontstaat er een fris, ziltige, zure smaak, én zijn de knapperige groentes lang houdbaar.

Kimchi bevat door het fermenteren veel gezonde bacteriën, waardoor het gezien wordt als een probioticum. Het is dus ontzettend goed voor je darmflora, en helpt bij maagproblemen en een opgeblazen gevoel. Deze Koreaanse groenten zijn perfect te combineren met rijstgerechten, soepen, stoofgerechten, dumplings én natuurlijk pannenkoekjes. 

Wil je meer weten over kimchi? Koop hier het boek over gezond koken met gefermenteerde groenten!

Kimchi pannenkoekjes

Ik maak deze kimchi pannenkoekjes vrijwel hetzelfde als de ‘standaard’ pannenkoeken. Ik mix het beslag, en voeg hier vervolgens de kimchi en lente-ui aan toe. Sprenkel wat druppels olie in een pan, en verwarm het even voordat je het beslag erin doet.

Bak de pannenkoekjes in 3 à 4 minuten goudbruin, en draai ze vervolgens om. Herhaal deze stappen en bak zo alle pannenkoekjes. Snij ze in stukken en maak het sojasaus met rijstazijn-mengsel. Garneer de kimchi pannenkoekjes met sesamzaadjes en de overige lente-ui. Makkelijker kan haast niet!

Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui

Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui
Totale tijd30 minuten

Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 150 g bloem
  • 2 el rijstmeel
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 350 g kimchi uit een potje, uitgelekt en vocht opgevangen
  • 4 lente-uitjes fijngesneden
  • plantaardige olie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • Sesamzaad

Bereidingswijze: 

  • Meng de bloem, het rijstmeel, het zout en het bakpoeder in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het ei, 1 eetlepel van het opgevangen kimchi-vocht en 200 ml water. Klop met een garde tot een beslag. Snijd de kimchi in dunne reepjes en roer met de helft van de lente-ui door het beslag.
  • Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een anti-aanbakpan. Schep een kwart van het beslag in de pan en bak de onderkant van het pannenkoekje in 3-4 minuten goudbruin. Draai om en bak de andere kant nog enkele minuten, tot het pannenkoekje gaar is.
  • Herhaal voor de rest van het beslag en voeg indien nodig tussendoor wat olie toe aan de pan. (Je kunt ook met meerdere pannen tegelijk werken.)
  • Meng de sojasaus met de rijstazijn in een kommetje. Snijd de pannenkoekjes in punten, bestrooi met de rest van de lente-ui en wat sesamzaad en serveer met de dipsaus.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.